Societat 17/08/2015

Una empresa de Terrassa fabrica una samarreta que repel·leix els mosquits

La samarreta conté permetrina, un repel·lent que aguanta fins a cent rentades i té una eficàcia del 94%

Efe
1 min
El moscard, que té una picada molt més agressiva i molesta que la dels comuns, prolifera en zones on abans no hi era present.

TerrassaL'empresa tèxtil STINGbye de Terrassa ha dissenyat i fabricat una samarreta que evita picades de mosquits i de tot tipus d'insectes com àcars, paparres, polls o xinxes, amb un perímetre d'efecte ampli que permet fins i tot no portar-la posada. La firma catalana ha dedicat quatre anys a dur a terme estudis en laboratoris internacionals com l'Institut Tropical del Brasil, i aquest mes de juny ha començat a comercialitzar el producte en vuitanta farmàcies de tot Espanya i ja porta quatre mil unitats venudes.

La samarreta conté permetrina, un repel·lent, que s'afegeix en l'acabat de la peça de roba, i aguanta fins a cent rentades, té una eficàcia del 94% i ha rebut el certificat de qualitat de Sanitized, l'empresa suïssa líder mundial en protecció higiènica i antimicrobiana. "Només tenint la samarreta a la tauleta de nit ja evita que s'acostin els mosquits. El repel·lent no fa cap olor i la peça de roba té un tacte suau per a nens i adults i serveix contra tot tipus d'insectes", segons Silvia Oviedo, sòcia de STINGbye.

Aquest producte és especialment útil per a gent que ha de viatjar a l'Àfrica o l'Àsia perquè la samarreta protegeix de picades de mosquits que contenen malalties com el dengue o la febre groga, raó per la qual ja hi ha alguns països estrangers que s'hi han interessat.

stats