Terratrèmol al Pirineu

Un terratrèmol de magnitud 3,3 sacseja el Pirineu

L’epicentre del sisme ha estat a la província d’Osca

1 min
La Vall d'Aran va liderar el creixement econòmic el 2022. A la imatge, la població de Bagergue.

BarcelonaUn terratrèmol de magnitud 3,3 a l’escala de Richter ha sacsejat el Pirineu de Lleida aquest dilluns a la nit. El sisme es va registrar a les 23.06 h a la província d’Osca, a tocar de la frontera amb Catalunya, i ha estat àmpliament percebut a les comarques catalanes de la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, així com a la Franja de Ponent.

En aquest sentit, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha rebut un total de 105 qüestionaris de persones que afirmaven haver percebut el sisme en tota aquesta zona, segons informa la mateixa entitat.

Un dels factors que han provocat que el moviment hagi estat tan percebut és que el sisme s’ha registrat just a tocar de la superfície terrestre, i no a quilòmetres de profunditat com ha passat altres vegades. Tot i la notorietat del terratrèmol, Protecció Civil confirma que no es té constància que hagi provocat danys.

Els terratrèmols són freqüents a la zona del Pirineu a causa de les seves característiques geològiques. Al llarg de l’any es produeixen diversos sismes a la serralada que, de tant en tant, són percebuts en més comarques catalanes. No obstant això, no és habitual que causin danys. El moviment més potent d’aquest segle XXI a la zona va ser el del 4 d’abril del 2019, que amb una magnitud de 4,3 va ser percebut a gran part de Catalunya.

stats