Societat 28/01/2016

TMB denuncia als Mossos una macrofesta il·legal al metro

"Vaig marxar a casa amb la sensació d'haver vist un espectacle dels més bonics de la naturalesa urbana", relata un dels assistents a la revista 'Vice'

M. Ortega / E. Escriche
2 min

Sorry pero #fuckyou heavy

A video posted by @julioarnau on

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per la celebració d'una macrofesta il·legal que es va fer al metro de Barcelona la matinada del 16 al 17 de gener entre les places Jaume I i la del passeig de Gràcia. Un dels assistents, Daniil Romanov, explica a la web Vice com va transcórrer la nit. Segons diu, hi va haver beguda alcohòlica en abundància, drogues i actes vandàlics.

Els assistents van quedar a la parada de metro de Jaume I, on van començar el 'botellón'. "Tots són joves dins de la subcultura del hip-hop", explica el jove. Abans d'endinsar-se al metro va començar a córrer l'alcohol i la droga. "Estaven colpejant una bossa de coca en un tronc". Van entrar dins els vagons, on alguns turistes els van rebre amb por i altres, amb somriures i "ganes de festa".

Així va ser la festa

Segons el relat de Romanov, comença a sonar 'You gotta fight for your right', de Beastie Boys. Quan arriben a la parada de passeig de Gràcia, surten per fer un transbord. Durant el canvi es produeix un concert de hip-hop en un dels replans mentre alguns dels assistents comencen a orinar a les vies. Tornen a entrar en un vagó acompanyats de música i finalment decideixen sortir a la superfície per començar a "torejar cotxes" i seguir enregistrant vídeos. Alhora, penten parets animats per la música que surt d'un gran altaveu. Arribats a aquest punt, comença una festa 'rave' urbana ignorant, segons el testimoni, dos "cotxes de la secreta". "Vaig marxar a casa amb la sensació d'haver vist un dels espectacles més bonics de la naturalesa urbana", assegura Romanov.

L'Ajuntament ho condemna

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha remarcat que l'equip de govern "condemna uns actes que no tenen cap justificació i afecten l'espai públic i, per tant, el bé comú". Ha confirmat que els fets es van produir a la L4 entre les estacions de Jaume I i Passeig de Gràcia. "La ciutat és per gaudir-la i no per cometre-hi actes com aquests", ha dit. I ha confirmat que s'ha presentat una denúncia.

stats