Societat 10/05/2017

La Policia Nacional arresta set homes per explotar boxejadors... i el jutge ho arxiva el mateix dia

La fiscalia va deixar córrer el cas perquè no veia acreditat cap delicte, tot i que encara queden alguns tràmits pendents

Ara
2 min
Fotografia del lloc on s'allotjaven els boxejadors de Nicaragua

BarcelonaLa Policia Nacional espanyola ha comunicat avui la detenció, el 18 d'abril, de set persones per formar part d'un grup que es creia que traficava amb boxejadors de Nicaragua i els explotava, des d'un local de Terrassa, coaccionant-los per combatre per tot Europa i quedant-se'n els beneficis. El cas, però, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una estona més tard, es va arxivar el mateix dia 18.

Als arrestats la policia els imputava els delictes de falsedat documental, estafa, amenaces i lesions, entre altres. Els agents afirmaven que explotaven amb aquest sistema 19 homes. Però quan la fiscalia va rebre les proves i els testimonis de l'operació policial del dia 18 va considerar que no s'havia acreditat cap delicte i va demanar al jutge que arxivés el cas. Amb tot, fonts de la Policia Nacional informen que la investigació encara està oberta perquè falta rebre algunes dades que s'havien demanat a diverses entitats abans que s'arxivessin les diligències.

Imatge dels dormitoris on vivien els boxejadors explotats

Un exboxejador conegut com el Terrible s'encarregava, segons la Policia Nacional, de captar les víctimes. Feien entrar els esportistes a Espanya amb cartes de convit per participar en combats concrets, però després ja no tornaven al seu país. Competien amb documentació falsa en tornejos europeus i sota unes condicions extremes, segons el comunicat de la policia.

La fiscalia no ha trobat prou indicis que els detinguts, tal com deia la policia espanyola, coaccionessin els boxejadors amb la irregularitat de la seva situació administrativa per obligar-los a combatre i s'enriquissin amb els beneficis que generaven competint. Els esportistes s'allotjaven en una residència de Terrassa –que la policia va escorcollar–, amuntegats i sense condicions higièniques mínimes. Segons la nota de premsa de la policia l'entrenador i dues persones més s'encarregaven de controlar-los i fins i tot d'agredir-los o amenaçar-los si es queixaven.

stats