Societat 02/12/2013

Torna la Fira de Santa Llúcia

281 parades ofereixen productes nadalencs a l'avinguda de la Catedral i 98 a la Sagrada Família

Ara
1 min

BarcelonaLa Fira de Santa Llúcia torna un any més a l'avinguda de la Catedral amb un total de 281 parades. La majoria de productes que es venen són figures i complements per als pessebres, però també hi ha avets i artesania, entre altres articles. De curiositats, n'hi torna a haver moltes, com cases que treuen fum de les xemeneies, estufes de combustió d'encens, cascades, tions de totes mides o autòmats. I com sempre hi ha una figura que triomfa per sobre de la resta: el caganer. Pel que fa a les parades més tradicionals, les figures centrals del pessebre són les que tenen més sortida.

L'horari d'obertura de la Fira de Santa Llúcia és de 10.30 a 20.30 hores els dies feiners i tanca una hora més tard les vigílies de festiu i els festius. D'altra banda, el dia 13 de desembre, coincidint amb Santa Llúcia, se celebrarà la diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs de Catalunya, en el decurs de la qual es lliurarà el premi al firaire d'honor. Durant les quatre setmanes de fira hi haurà activitats de caire tradicional i nadalenc pensades, sobretot, per als més menuts.

L'altra fira nadalenca important de la ciutat, la de la Sagrada Família, també ha obert portes amb un total de 98 parades. Aquesta fira que se celebra des de fa més de cinquanta anys també ofereix parades d'artesania, d'arbres i plantes de Nadal, d'alimentació i de regals. Estarà oberta fins al 23 de desembre des de les 10.00 del matí fins a les 21.00 hores els dies laborables, i fins a les 22.00 hores les vigílies de festius.

stats