Societat 22/03/2012

Un tornado arrasa teulats i murs a Ivars d'Urgell, al Pla d'Urgell

Els veïns es refan aquest matí del sobresalt d'aquest dimecres al vespre, en què el temporal ha provocat destrosses materials

Ara
2 min
Efectes del tornado a Ivars d'Urgell / XAVIER COLL

BarcelonaUn tornado ha afectat aquest dimecres al vespre els teulats d'alguns habitatges d'Ivars d'Urgell i ha fet caure fins a tres murs sense causar danys personals. Els veïns del municipi es recuperaven aquest dijous al matí de l'ensurt mentre els operaris i pèrits avaluaven els danys materials. En concret, s'han vist afectats els teulats de quatre habitatges –en alguns casos, la força del vent n'ha arrencat fins a 400 metres quadrats– i tres murs, entre els quals n'hi ha del camp de futbol. Els fets s'han produït al voltant de les vuit del vespre i els veïns, que aquest matí es mostraven resignats davant els danys materials provocats pel tornado, han explicat com al principi s'ha sentit com una explosió. Fonts municipals han fet un primer balanç dels desperfectes del tornado i han comptabilitzat, de moment, quatre teulats afectats i tres murs enrunats. A més, al cementiri també ha caigut algun arbre i, al camp de futbol, el vent i la pluja han fet cedir fins a 50 metres de mur.

Segons la regidora de serveis del Municipi, Montserrat Coma, el fenomen va ser molt violent però molt local, fins al punt que els desperfectes es concentren tots en un sol carrer, el carrer Jardí.

Aquest matí es retirava la runa amb maquinària mentre els operaris feien una avaluació a l'espera de poder fer una quantificació més detallada dels danys. Tot i les destrosses, no s'han produït danys personals i els veïns dels habitatges on els teulats s'han vist malmesos han pogut passar la nit a casa després que la companyia elèctrica hagi restablert el servei.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Podeu compartir fotos i informació del que estigui passant allà on sou mitjançant la Méteo Social.

stats