Societat 14/08/2018

Torra ofereix tres ports gestionats per la Generalitat per acollir l''Aquarius'

El president posa a disposició del vaixell de rescat els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita

Ara
1 min
Fotografia cedida per l'ONG SOS Mediterranée  del moment en que diversos immigrants són rescatats per ser portats a bord del vaixell de rescat Aquarius el 10 d'agost del 2018

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a Ports de la Generalitat que es posin les seves instal·lacions a disposició d'acollir el vaixell de rescat 'Aquarius', que navega des de la setmana passada amb 141 immigrants rescatats a bord a l'espera de trobar un port on desembarcar-los.

El president ha ofert, concretament, els ports de Palamós (Baix Empordà), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

Així ha reaccionat Torra a la negativa, ahir, del govern espanyol de cedir cap port per al desembarcament del vaixell. "Catalunya sempre serà terra d'acollida", ha destacat el president en una piulada.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha donat suport a la mesura a través d'un missatge a Twitter en la qual ha afirmat "davant l’Europa fortalesa, l’Europa casa comuna".

stats