Societat 31/07/2015

Primera excepció a la moratòria: la Torre Agbar serà un hotel

L'Ajuntament havia assegurat fa dues setmanes que el govern no en faria cap

Núria Martínez
2 min
L’hotel de la Torre Agbar  és un dels projectes afectats per la suspensió de llicències.

BarcelonaLa Torre Agbar podrà ser un hotel. Així ho ha assegurat en un comunicat el propietari de l'edifici Emin Capital i ho ha confirmat posteriorment el govern municipal. En el comunicat, el fons d'inversió explica que queden exempts de la moratòria hotelera decretada pel govern de Colau a l'inici del juliol. El propietari de l'edifici ha explicat que van sol·licitar el certificat del règim urbanístic abans que es publiqués la moratòria al 'Butlletí Oficial de la Província de Barcelona' i que, consegüentment, el seu projecte d'hotel seguia endavant.

Fonts de l'executiu han explicat que Emin Capital va demanar el certificat d'aprofitament urbanístic l'11 de juny –mig mes abans que es publiqués la moratòria– i que, per tant, en queda exempt. Després que Colau anunciés la moratòria, Emin Capital va demanar-li que es replantegés la suspensió de la concessió de llicències per a allotjaments turístics durant un any i considerés excepcions, com la de l'Hotel Hyatt que el grup vol instal·lar a l'edifici.

En una entrevista a aquest diari, la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va assegurar que el govern "no faria excepcions a la carta". "El propietari de la Torre Agbar no havia entrat ni la sol·licitud de la llicència. No sé quina excepció vol que fem amb una proposta que no estava ni registrada", va assegurar Sanz.

La Torre seguirà il·luminada

En el comunicat, el president d'Emin Capital, Jordi Badia, agraeix a Sanz i a l'equip de l'àrea d'Urbanisme la "seva col·laboració" i "bona disposició" per facilitar la inversió que "sens dubte contribuirà a l'activitat econòmica de la ciutat".

Emin Capital també ha explicat que la Torre Agbar seguirà il·luminada com fins ara. El propietari havia anunciat que, com que no podia tirar endavant el projecte de l'hotel, havia de renunciar a la il·luminació per reduir els costos.

stats