Societat 23/01/2014

Una dona custodiada per la Guàrdia Civil mata el seu nadó de deu mesos a l'hospital de Torrevella

La dona havia fugit de Suïssa en perdre la custòdia del fill. Va ser detinguda dimecres a Torrevella i traslladada a l'hospital comarcal, on va matar el nen i es va intentar suïcidar

Efe
2 min

TorrevellaUna dona suïssa sobre la qual hi havia una ordre de cerca internacional perquè havia fugit del seu país amb el seu nadó de deu mesos va ser localitzada i detinguda dimecres a Torrevella i traslladada a l'hospital de la localitat. Al centre, la dona, que havia fugit de Suïssa en perdre la custòdia del nen, el va matar i posteriorment va intentar suïcidar-se.

Els fets van tenir lloc cap a les onze de la nit a l'Hospital Comarcal de Torrevella, després que la dona fos prèviament localitzada i detinguda en un centre comercial de la localitat i traslladada al centre sanitari. El nadó patia una greu malaltia, motiu pel qual es va signar l'ordre de cerca internacional, ja que necessitava atenció mèdica.

Per causes que s'investiguen, la dona, que estava sota custòdia de la Guàrdia Civil, tenia un ganivet amb el qual va tallar el coll al bebè i amb el qual es va causar lesions greus, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil, que han precisat que el cas està sota secret de sumari.

La dona és Katharina Katit-Stäheli, de 40 anys i nacionalitat suïssa, a qui les autoritats espanyoles i suïsses buscaven perquè s'havia endut il·legalment el seu fill Dylan Katit, que es trobava sota tutela mèdica al cantó de Zuric. A la dona se li havia pres la custòdia a causa de les cures mèdiques que necessitava el nen, segons va informar dimecres la Policia Nacional quan va sol·licitar la col·laboració ciutadana per localitzar-los. La policia va fer aquesta petició després que la Fiscalia de Zuric-Limmat i la policia cantonal de Zuric sol·licitessin la cooperació internacional, ja que la mare i el nadó estaven en parador desconegut des del 24 de desembre i se sospitava que podien haver sortit del país. La policia cantonal de Zuric va fixar una recompensa de 2.500 euros per a qui pogués facilitar informació que en permetés la localització.

Arran de la difusió d'aquesta informació, una dona va avisar dimecres la Policia Nacional, a través del sistema d'informació Sirene, que creia haver vist la dona i el nadó a Torrevella. La policia va posar aquestes dades en coneixement de la Guàrdia Civil, que és el cos que té les competències a la zona. La Guàrdia Civil la va detenir i la va traslladar, custodiada, a l'Hospital Comarcal de Torrevella, ja que el nadó necessitava atenció mèdica.

La conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha rebutjat informar sobre el succés amb l'argument que un jutjat de Torrevella ha decretat el secret de les actuacions.

stats