Societat 06/03/2012

Trànsit adverteix que la crisi pot agreujar la tensió al volant

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, apel·la a la responsabilitat dels conductors per evitar més accidents a les carreteres i anuncia, en una entrevista a 'Els matins' de TV3, més vigilància a les carreteres els caps de setmana. L'organisme ha constatat un repunt de la mortalitat a les carreteres en aquest inici d'any

Ara
2 min
Joan Aregio, director del Servei Català de trànsit, ha visitat els 'Matins' de TV3

BarcelonaJoan Aregio, director del Servei Català de Trànsit, admet que la conducció reflecteix l'"estat d'ànim" de les persones, i que això pot influir en una conducció més nerviosa en l'actual conjuntura econòmica. "En aquest temps de crisi es pot notar", ha reconegut Aregio en una entrevista a 'Els matins' de TV3, en què ha insistit a demanar "prudència" als conductors. Aregio recorda que no es pot "posar un mosso darrere de cada conductor", però ha avançat que augmentarà la vigilància en carretera durant els caps de setmana, que són els dies que registren més mortalitat.

Des de començament d'any hi ha hagut 40 morts a les carreteres, 9 més que en el mateix període de l'any passat. En una entrevista al programa 'Risc Zero', de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, produït per l'ACN, Aregio ha dit que "la sola presència" de policia ajuda a "pacificar" la conducció. "No hem tingut un bon començament d'any", ha constatat Aregio, que admet la necessitat "d'encendre la llum vermella d'atenció".

Un dels temes que més preocupen Trànsit és reduir la sinistralitat entre els motoristes, que van sumar fins a 43 morts el 2011. Segons ha confirmat Aregio a TV3, el retrat robot del conductor amb més possibilitats de tenir un accident és el "motorista de mitjana edat amb motos de gran cilindrada que, sobretot, va a fer corbes el cap de setmana". Aregio ha anunciat que s'estan estudiant noves línies de treball per reduir l'alta sinistralitat d'aquest sector, que passaran per incentivar "l'habilitat en conducció" i per fer entendre als conductors que "la moto no perdona cap error".

El director del Servei Català de Trànsit ha valorat molt positivament la nova llei francesa que, en quatre mesos, obligarà tots els conductors a portar un alcoholímetre d'un sol ús, tant els francesos com els de vehicles que vagin a França de pas. Aregio ha dit, però, que s'han de fer lleis més europeistes, ja que avui dia els cotxes es mouen per tot Europa, i no descarta proposar la mateixa llei a Madrid.

stats