Cues de 40 quilòmetres a l'AP-7 en l'operació tornada

Es calcula que uns 295.000 vehicles havien de tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona

ARA
2 min
Vehicles circulant per l'AP-7 aquest dilluns en direcció a Barcelona.

BarcelonaL'AP-7 ha tornat a ser el punt negre en l'operació tornada d'aquest dilluns després d'un pont de tres dies. S'hi han format cues de fins a 40 quilòmetres a l'altura de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Així mateix, s'ha registrat un accident a l'altura de Montornès del Vallès (Vallès Oriental), que ha obligat a tallar un carril i s'hi ha format una cua de 20 quilòmetres. L'operació tornada es preveia especialment complicada, perquè es calculava que havien de tornar 295.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, aquest matí el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ja ha demanat “molta prudència al volant” i ha tornat a insistir en la necessitat de reduir la velocitat a l'AP-7.

En entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1, Lamiel ha advertit que la mobilitat es preveia "altíssima" i ha demanat que els conductors s’informessin de l’estat de les carreteres abans d’iniciar el seu trajecte. La via més afectada ha estat l’AP-7, de la mateixa manera que en l’operació sortida. Aquest cap de setmana llarg han sortit 495.000 vehicles de la zona de Barcelona, un 3% més dels previstos. Alguns han tornat abans, però la majoria ho han fet aquest dilluns.

Per aquesta raó el director del Servei Català de Trànsit ha demanat que es moderi la velocitat, especialment “a les autopistes sense peatge i, en concret, a l’AP-7, on s’ha constatat que el 55% dels accidents es produeixen per impactes pel darrere”. De fet, Lamiel pretén sol·licitar aquesta setmana a la Direcció General de Trànsit (DGT), que és la titular d’aquesta via, reduir la velocitat màxima permesa a l’AP-7 a 110 km/h amb l’objectiu de també reduir el nombre de col·lisions. Segons ha dit, aquesta proposta es basa en un estudi previ que han realitzat a l’autopista que demostra que abaixant la velocitat es guanyen fins a 25 metres de distància de seguretat.

Retencions dissabte

Pel que fa a les importants retencions que es van registrar dissabte, Lamiel ha declarat que cal relativitzar-les perquè no van ser conseqüència només de l’operació sortida, sinó també del fet que aquest cap de setmana se celebrava el Gran Premi de Motociclisme al Circuit de Catalunya, i això també va mobilitzar uns 100.000 aficionats. A més, dissabte es va produir un accident a l’AP-7 a l’altura de Gelida (Alt Penedès) que va acabar de complicar-ho tot.

Aquest dilluns el Servei Català de Trànsit ha fet més controls de velocitat amb radars, tant estàtics com dinàmics, i ha reforçat la inspecció aèria des d’helicòpters per detectar possibles infraccions.

stats