Societat 04/07/2014

Trànsit es marca el repte de reduir la xifra de morts aquest estiu tot i l'augment de la mobilitat

En els sis primers mesos de 2014 es va mantenir la tendència a la baixa del 2013 (70 morts pels 68 de l'any passat), però el segon semestre va ser nefast (100 morts) amb un agost i un desembre especialment negres

Albert Solé
1 min
Els Mossos posaran l'accent en els accidents a les carreteres secundàries / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ja ha posat en marxa el dispositiu especial per a la campanya d'estiu, que aquest any es preveu una mica més complicada per l'augment de la mobilitat, és a dir, més desplaçaments.

A l'AP-7 Trànsit preveu un augment del 2,5% de cotxes respecte el 2013, mentre que els caps de setmana de juliol i agost pot augmentar un 1,5%.

Amb aquesta previsió, el SCT s'ha marcat el repte de reduir el nombre de morts a les carreteres aquest estiu, ja que el mes d'agost passat va ser especialment negre, amb 21 morts. Aquest any el pont del 15 del d'agost serà més curt ja que la festivitat cau en divendres i no dijous, cosa que va convertir aquells quatre dies en els pitjors de tot l'any.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, explica que, tot i que estaran preparats per les operacions sortida i entrada de vacances a les autopistes, el focus principal el posaran en els desplaçaments curts per carreteres secundàries, que és on es produeixen la majoria d'accidents greus i mortals.

Per culpa d'un mes d'agost del 2013 molt dolent, i també un mes de desembre amb molts accidents, el segon semestre de l'any passat va ser dels pitjors dels últims anys amb 100 morts, que va destacar sobretot en comparació amb el primer semestre, amb només 68.

Per aquest motiu, els 70 morts dels primer semestre del 2014, tot i ser una mica superior a l'any passat, manté la línia a la baixa. "El repte és que el segon semestre sigui millor que el de l'any passat", ha comentat Espadaler.

stats