Un transsexual de 17 anys se suïcida per culpa de l'assetjament escolar

El jove havia rebut fa només uns dies l'autorització per canviar el seu nom al DNI i la resta de documents oficials

 

Aquest havia de ser el primer Nadal que l'Alan vivia d'acord amb la seva identitat sexual. Malauradament, però, ha estat l'últim. L'associació Chrysallis, que agrupa famílies de menors transsexuals, ha anunciat aquest divendres  a la seva pàgina web el suïcidi d'un menor de 17 anys, Alan, que ha atribuït a "la pressió i incomprensió en l'àmbit escolar". Aquest menor va ser un dels primers a Catalunya als quals, a començament d'aquest mes, un jutge va autoritzar a canviar el seu nom al DNI i als documents oficials, després d'un procés en què va comptar amb el suport de la seva família.

Ha estat la mare del menor qui ha informat del succés a l'associació en un comunicat: "Sento en l'ànima haver de donar aquesta terrible i trista notícia. El nostre fill Alan es va treure ahir la seva curta vida de 17 anys. No va poder amb la pressió de la societat i ens ha deixat per sempre. Moltes gràcies per tot el vostre suport rebut".

Per la seva banda, davant el suïcidi del menor, Chrysallis ha indicat que "no hi ha paraules per acompanyar aquest dolor ni per expressar la indignació, frustració i vergonya davant unes administracions que mai arriben a temps, que van sempre per darrere de les necessitats de la infància i l'adolescència transsexual".

"Des de Chrysallis seguirem lluitant, perquè la societat ha de respectar les nostres filles i fills, però a Alan ja no li servirà", conclou l'associació de famílies de menors transsexuals.