Els treballadors de les deixalleries i els Punts Verds demanen protecció davant de robatoris

La plantilla ha fet vaga avui per denunciar el risc que corren davant d'agressions

La plantilla de l'empresa Solucions Integrals per als Residus SA (SIRESA), que es dedica a la gestió de deixalleries a Barcelona i l'àrea metropolitana, ha fet vaga aquest dilluns per demanar la implementació de mesures de seguretat que protegeixin el personal dels robatoris i agressions que es produeixen als Punts Verds. El sindicat Col·lectiu de Treballadors del Tractament de Residus (CTTR) ha assegurat que l'empresa no dona "suport legal" als treballadors que han interposat denúncies i l'acusa de desentendre-se'n, "com si no fos de la seva incumbència". "Només volem anar a treballar sense por a patir una agressió de la gent que vol entrar a les deixalleries i als Punts Verds a robar els residus que hi ha", afirmen des del comitè, format pel CTTR i assessorat per la cooperativa d'advocats Col·lectiu Ronda.  

A més a més, el comitè lamenta que davant l'allau reiterada de peticions de millores en la seguretat SIRESA s'hagi limitat a instal·lar càmeres, que es fan servir per aportar proves que "intenten justificar l'acomiadament d'integrants de la plantilla". Els representants dels treballadors sostenen que els enregistraments no han aconseguit disminuir les agressions i que els motius per instal·lar-les no responen a la voluntat d'incrementar la seguretat del personal, i denuncien que han servit per intentar justificar l'acomiadament d'un treballador que s'havia queixat en diverses ocasions dels freqüents robatoris al Punt Verd on treballava.

La readmissió de l'empleat, a qui l'empresa atribueix la responsabilitat d'haver actuat en connivència amb els lladres, és una de les exigències plantejades per la plantilla per desconvocar la vaga que avui s'ha iniciat. L'objectiu de la paralització de l'activitat és assolir un acord amb la direcció de l'empresa, que pertany a l'empresa TERSA. Si no s'aconsegueix, la plantilla preveu repetir la vaga el 19 i el 22 de maig i amenaça de fer-la de manera indefinida. 

Més continguts de