Societat 30/08/2014

L'últim immigrant enfilat a la tanca de Melilla baixa després d'onze hores

Segons fonts policials, 250 persones han intentat creuar la frontera, tot i que només 15 han aconseguit entrar a la ciutat autònoma

Efe
2 min
Una trentena d'immigrants, a la tanca de Melilla

MelillaL'últim dels immigrants que quedava enfilat a la tanca de Melilla ha baixat d'aquesta sobre dos quarts de cinc d'aquest dissabte, després d'estar més d'11 hores a una alçada d'entre tres i sis metres. Segons ha pogut comprovar Efe, l'immigrant ha baixat de la tanca pel seu propi peu, després de posar-se la camisa que s'havia tret per aguantar les altes temperatures que es registren avui a la ciutat autònoma.

L'home s'ha mantingut a la part alta de la tanca des de poc després de les 5:00 hores, després d'un intent d'entrada massiva a l'Estat protagonitzat per uns 250 subsaharians. Al voltant de 70, segons xifres de la delegació del govern espanyol, s'havien enfilat a una de les reixes de la frontera amb el Marroc. A poc a poc, al llarg de tota la jornada, han anat descendint per ser, posteriorment, lliurats al país nord africà.

Al voltant d'una dotzena d'immigrants subsaharians es troben enfilats a la tanca de Melilla després de nou hores. Segons han informat a Efe fonts policials, a poc a poc, alguns immigrants han anat baixant de dalt de la reixa on es trobaven, encara que uns dotze continuen allà.

La delegació el govern espanyol ha informat que van ser 70 els subsaharians que cap a les 5.00 hores van aconseguir pujar a la tanca, en una nova temptativa d'entrada protagonitzada per 250 immigrants, quinze dels quals han aconseguit accedir a la ciutat autònoma. Al llarg del matí, alguns d'ells han anat baixant de la tanca i han estat lliurats al Marroc.

Com és habitual, des de la reixa, els immigrants han llançat diferents proclames, entre ells el ja tradicional "Bosa, Bosa", un càntic de victòria que acostumen pronunciar a l'entrar a Melilla. De l'energia inicial de les primeres hores, quan els càntics dels immigrants se sentien a distància, s'ha passat al cansament, l'esgotament i la desil·lusió de no haver pogut aconseguir el seu objectiu d'entrar a Melilla. Sí que ho han fet 15 immigrants que han aconseguit superar el triple obstacle que compon el perímetre fronterer de Melilla i que aquest dissabte dormiran per primera vegada al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI)

Diversos subsaharians del CETI s'han acostat al lloc on s'ha produït el salt, pròxim a la frontera de Beni Enzar, per animar als seus compatriotes, encara que dos d'ells han estat detinguts per la Guàrdia Civil acusats de desobediència.

stats