Societat 24/06/2019

Tres agressions sexuals durant la nit de Sant Joan a Badalona, Mollet i Vilanova

Detenen dos homes per abusar sexualment d'una noia de 25 anys al barri de la Salut

Ara
2 min
Una comissaria dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu

BarcelonaTres alertes d'agressions sexuals durant la nit de Sant Joan. Els casos s'han produït a Badalona, Mollet i Vilanova i la Geltrú. L'any passat van ser quatre, però el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha advertit que la xifra no es pot ''donar per tancada'' perquè encara hi ha marge per interposar denúncies de suposades agressions durant la revetlla.

En el cas de Badalona, la Guàrdia Urbana ha detingut dos homes per un presumpte abús sexual a una noia de 25 anys en un pis del barri de la Salut. Els fets han passat aquest diumenge, quan la noia i un dels presumptes agressors, a qui ja coneixia i amb qui havia mantingut relacions sexuals esporàdiques amb anterioritat, van anar al pis. Allà els esperava l'altre home, que va intentar abusar d'ella, segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Badalona. La noia va poder demanar ajuda per una de les finestres de l'habitatge i la Guàrdia Urbana va poder actuar amb rapidesa. La víctima va ser traslladada a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i els dos homes han quedat detinguts.

En els altres dos casos la víctima hauria estat una menor d'edat, segons ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha situat els casos a Mollet i Vilanova i la Geltrú. Fonts policials han explicat a Europa Press que les víctimes no coneixien els agressors.

En una compareixença per valorar els incidents de Sant Joan, Buch ha dit que en total vuit persones han estat detingudes sobretot per "baralles i agressions" en festes i discoteques. Un ha estat detingut per apunyalar un jove a la platja del Bogatell de Barcelona, que està greu però no corre perill, i un altre per un robatori amb violència i intimidació en una platja. Cinc persones més estan detingudes com a presumptes autors d'un delicte de lesions, i un últim per desacatament a l'autoritat.

Nit sens incidents remarcables als hospitals i a les carreteres

En tot cas, Buch ha dit que la nit ha transcorregut "sense incidents fora del normal" i que el nombre de detencions d'aquest any és inferior al de l'any passat, quan n'hi va haver 10.

Als hospitals la nit també ha sigut més tranquil·la que l'any passat, i de 572 atencions sanitàries el 2018 s'ha passat a 243 persones ateses a urgències i 265 al SEM.

A les carreteres, força tranquil·litat, ja que no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal. Els agents de trànsit han practicat 37 tests de drogues (27 van donar positiu) i 2.683 d'alcoholèmia, 18 dels quals han donat positiu penal i 179 positiu administratiu (un 2% més que l'any passat).

Buch ha demanat extremar precaucions davant l'onada de calor i la "situació extrema" d'aquesta setmana per risc d'incendi per les altes temperatures. Segons estimacions de la conselleria, podrien cremar-se entre 100 hectàrees i 1.000 a finals de setmana. Per això demà dimarts s'activarà el Pla de Protecció Civil i es convocarà el comitè tècnic del pla contra els incendis forestals.

stats