Societat 10/03/2016

Tres universitats catalanes entre les 90 millors d'Europa

El rànquing Times Higher Education ha revelat aquest dijous les 200 millors universitats del continent

Ara
1 min
La facultat de pedagogia de la UAB

BarcelonaLa Universitat Autònoma (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Barcelona (UB) han estat seleccionades entre les 200 millors d'Europa pel rànquing Times Higher Education publicat aquest dijous. Totes tres es troben entre els 90 primers llocs, en concret, la UAB a la posició 70; la UPF, a la 80, i la UB, a la 86.

La Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra també es troben a la llista, a les posicions 160 i 170, respectivament.

Les universitats d'Oxford, Cambridge i l'Imperial College London encapçalen la llista amb les millors puntuacions entre totes les altes institucions educatives del continent. A la resta del 'top 5' hi trobem la Switzerland’s ETH Zurich, la Swiss Federal Institute of Technology Zurich i la University College London (UCL).

Per darrere del Regne Unit, Alemanya és el segon país més representat a la llista, amb 36 universitats, un terç de les quals es troben en el 'top 50'. La millor universitat del país és la LMU Munich, a la desena posició.

L'informe elaborat per Times Higher Education destaca que l'estat espanyol només té cinc universitats a la llista i és el segon país més baix al rànquing en relació amb el seu PIB (producte interior brut).

stats