Municipal
Societat 26/04/2013

Trias deixa per a l'octubre la decisió sobre si Barcelona pagarà els impostos a través de l'Agència Tributària Catalana

L'alcalde assegura que el debat ara és un "brindis al sol" però avança que el seu grup hi votarà a favor

Maria Ortega
1 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a l'inici del plenari d'ahir, una sessió que va evidenciar l'acord dels  grups en la defensa de la Carta Municipal de la ciutat.

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defugit en el plenari d'aquest divendres emetre un posicionament sobre la voluntat de l'Ajuntament de pagar els impostos a través de l'Agència Tributària Catalana. Trias ha assegurat, en resposta a la petició de Jordi Portabella (Unitat per Barcelona-ERC), que aquesta via avui "no està habilitada" i que el Govern treballa per tenir-la a punt a l'octubre. Per això, l'alcalde de Barcelona ha considerat que posicionar-se ja és "fer un brindis al sol". Ha precisat, però, que el ple de l'Ajuntament ho debatrà a l'octubre i que el seu grup hi votarà a favor.

Portabella li ha recriminat, en aquest punt, que la capital del país "no estigui liderant aquest procés" i l'ha instat de forma reiterada a avançar la decisió per, sobretot, donar "força negociadora" al Govern i atendre, així, la demanda del conseller de la Presidència.

Aquesta discussió s'ha produït en el tram final d'un plenari marcat pels acords CiU-PP en matèria d'inversions.

stats