Societat 01/01/2018

Troben el cadàver de Diana Quer

L'autor confés del crim declararà avui davant el jutge

ARA/Agències
3 min
Membres de la Guàrdia Civil i els bombers traslladen les restes mortals de Diana Quer

Madrid/RianxoDesprés de 497 dies, la Guàrdia Civil ha localitzat aquest diumenge el cadàver de la jove madrilenya Diana Quer, que va desaparèixer l'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal (Corunya). El cos –que ara s'està pendent de confirmar que és el de Quer– s'ha localitzat a les 5 de la matinada al fons d'un pou en una nau industrial a prop del domicili del detingut per la seva desaparició a la parròquia d'Asados (Rianxo, Corunya) i després que ell mateix confessés el crim i detallés on era el cos. Segons 'La Voz de Galicia', tenia uns contrapesos lligats per evitar que emergís.

L'home ha declarat que va actuar sol i que va matar la noia atropellant-la, tot i que, segons diversos mitjans, l'hauria intentat violar i l'hauria escanyat. La Guàrdia Civil hi ha desplaçat una unitat subaquàtica. El fèretre amb el cadàver ha abandonat el lloc dels fets a dos quarts d'onze del matí i ha sigut conduït a l'Institut de Medicina Legal de Galícia a Santiago.

Diana Quer va desaparèixer l'agost de l'any passat quan tenia 18 anys. El principal sospitós de la desaparició, José Enrique Abuín –més conegut com El Chicle–, va ser detingut divendres, va declarar dissabte i ha sigut ell mateix qui ha donat les indicacions per trobar el cos de la jove. Estava previst que la policia li escorcollés el domicili diumenge, però s'ha dirigit directament a la nau industrial on s'han trobat les restes de la noia. El detingut ha abandonat la zona en un cotxe sense retolar de la Guàrdia Civil, escortat per un altre vehicle, i entre els insults d'una vintena de veïns.

Torrente viu (als comentaris de les notícies)

Abuín té antecedents penals per tràfic de drogues i ja havia sigut interrogat amb relació al cas però no l'havien detingut. L'arrest va tenir lloc després que una jove denunciés a Boiro, a pocs quilòmetres del lloc on va desaparèixer Diana Quer, que un home va intentar introduir-la per la força al seu cotxe dilluns.

Un vehicle dels serveis funeraris arriba al lloc on s'ha trobat el cadàver de Diana Quer

El que ha precipitat els fets és que la dona del sospitós, que també va ser detinguda divendres, va canviar dissabte de versió i va assegurar que no va estar amb el seu marit la nit del 22 d'agost, quan es va perdre el rastre de la jove madrilenya Diana Quer. La dona hauria explicat que s'havia fet un embolic amb les dates i que no sabia on era el seu marit aquella nit. Aquest canvi en la principal coartada del detingut va precipitar que confessés, diumenge a la matinada, el lloc on suposadament va dipositar les restes de Quer. La seva dona va quedar en llibertat dissabte a la nit.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que el cos s'ha localitzat a les cinc del matí fruit de les investigacions fetes per la Guàrdia Civil arran de la detenció d'Abuín per l'intent de segrest del dia de Nadal, que ha sumat a les investigacions que el cos policial ja tenia en marxa i que han acabat conduint a la confessió del detingut.

La nau on s'ha localitzat el cos és una antiga fàbrica de mobles, que és molt a prop del domicili dels pares del detingut. Segons 'La Voz de Galicia', la nau va servir, durant anys, d'amagatall de droga i tabac. El mateix diari apunta que la casa dels pares del detingut ja va ser inspeccionada, almenys exteriorment, divendres poc després de l'arrest i que aquest habitatge ja va ser visitat, anys enrere, per agents de la Guàrdia Civil, en l'època en què el detingut hauria col·laborat amb una xarxa de narcotraficants.

L'autor confés del crim ha estat traslladat cap a les 8.50 h en un furgó policial als jutjats de Ribeira, on declararà durant el matí d'avui davant el magistrat del jutjat d'Instrucció número 3. A l'entrada de l'edifici judicial i entre gran expectació mediàtica, ha estat increpat i insultat per un grup de joves que tornaven de celebrar el Cap d'Any.

stats