SOCIETAT
Societat 04/06/2012

El jutge remet al TSJC el recurs contra el web de delacions d'Interior

Considera que aquest és l'organisme competent per resoldre si el web vulnera els drets a la presumpció d'innocència i a la pròpia imatge dels sospitosos, ja que es tracta d'una actuació imputable als "òrgans centrals del departament d'Interior"

Efe
1 min

BarcelonaEl jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona ha remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el recurs que exigeix la clausura del web que va activar el departament d'Interior perquè els ciutadans identifiquessin sospitosos d'actes de violència al carrer.

En una acta, a la qual ha tingut accés Efe, el jutge envia el cas al TSJC perquè considera que aquest és l'organisme competent per resoldre si el web vulnera els drets a la presumpció d'innocència i la pròpia imatge dels sospitosos, ja que es tracta d'una actuació imputable als "òrgans centrals del departament d'Interior".

Contra el web de delacions van recórrer al jutjat l'Associació de Defensa dels Drets Humans i un dels mateixos sospitosos la imatge del qual s'hi exhibia, que consideren que la publicació de persones que no estan ni imputades en un procés penal constitueix una vulneració dels seus drets fonamentals.

La decisió del jutge coincideix amb la de la fiscalia, que la setmana passada va enviar un informe al jutjat per demanar que el cas es traslladés al TSJC i es va oposar al tancament cautelar del web, que de tota manera el departament d'Interior ha retirat, quan compleix un mes de la seva activació.

En el seu escrit, la fiscalia apunta, a més, que els interessos generals de la investigació policial prevalen sobre els drets personals dels sospitosos que apareixien en el web de delació.

El ministeri públic subratlla també en el seu informe que els drets fonamentals que els recurrents al·leguen com a vulnerats són "drets personals" dels sospitosos inclosos en el web, cosa que qüestiona l'"interès legítim" de l'associació que va presentar el recurs al jutjat.

stats