SOCIETAT
Societat 07/03/2012

El TSJC ajorna fins demà la decisió sobre la immersió lingüística

El ple de la sala contenciosa administrativa ha deliberat durant tres hores sobre el recurs de la Generalitat contra la interlocutòria que imposava el castellà com a llengua vehicular a l'escola

Laura Díaz-roig
1 min
L'escola en català

BarcelonaEl ple de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ajornat fins aquest dijous la decisió sobre el recurs de la Generalitat contra la interlocutòria que obliga que el castellà sigui la llengua vehicular a l'escola, en compliment d'unes sentències del Tribunal Suprem. Els jutges s'han reunit a dos quarts d'una de la tarda i fins a quarts de quatre. La reunió s'ha suspès, i han tornat a citar les parts per aquest dijous a les onze del matí.

El Govern va presentar el recurs al setembre per defensar el model d'immersió lingüística, en el qual s'esgrimia que el Tribunal Constitucional (TC), a través de diverses sentències, ja havia avalat la immersió lingüística. De fet, la sentència del TC sobre l'Estatut no va declarar inconstitucional el model.

Un altre dels arguments per reafirmar la legalitat del model és que la llei d'educació de Catalunya, que empara la immersió, és en aquests moments vigent i no ha sigut recorreguda en aquells aspectes que afecten directament aquest model.

Suspensió de l'ultimàtum

Pocs dies després de la presentació del recurs de la Generalitat, el TSJC va decidir suspendre l'ultimàtum de dos mesos que havia donat al departament d'Ensenyament per prendre les mesures oportunes perquè el castellà també fos llengua vehicular a l'escola. Aquest termini estava marcat en una interlocutòria del TSJC del juliol, però els magistrats van decidir suspendre d'ofici l'efectivitat d'aquesta interlocutòria mentre resolien el recurs del Govern, deliberació que es produirà avui.

stats