Societat 11/02/2014

L'allau d'usuaris dificulta l'accés a la borsa de treball d'interins oberta per Ensenyament

La UGT denuncia el col·lapse de l'aplicació informàtica. La conselleria d'Ensenyament va obrir dilluns el procediment telemàtic per actualitzar les dades després de dos anys sense fer-ho. Aquest pas no significa que es convoquin més oposicions

Efe
1 min

BarcelonaL'aplicació informàtica de la borsa de docents interins de la Generalitat que es va reobrir dilluns està col·lapsada des que es va posar en marxa i és impossible accedir-hi, segons denuncia aquest dimarts el sindicat UGT de Catalunya.

El Departament d'Ensenyament va obrir dilluns el procediment telemàtic per inscriure's en la borsa de treball docent per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent, després de més de dos anys sense fer-ho.

Fonts del departament han indicat que, efectivament, ahir es van registrar diverses "puntes" d'ús d'aquesta aplicació però que alguns docents sí que van poder realitzar els tràmits per inscriure's en la borsa de treball.

La Generalitat, segons FETE-UGT, "no ha tingut present el volum de demanda i el servei no ha pogut atendre les persones que hi han volgut accedir per inscriure's".

Aquesta situació comporta, segons el sindicat, "una indignant situació de caos i angoixa" als interins i substituts aquests dos dies, la majoria persones a l'atur i que intenten accedir a la borsa per primera vegada.

El fet que s'obri la borsa de treball, en què ja figuren més de 20.000 docents a Catalunya, no significa que es convoquin oposicions, sinó que els que ja hi figuren poden actualitzar les seves qualificacions professionals i els acabats de llicenciar poden entrar a formar part de la llista, si compleixen els requisits exigits.

El termini de presentació de sol·licituds per entrar en la borsa va començar ahir, dilluns, dia 10, i finalitza el 3 de març. L'última vegada que es va obrir la convocatòria per entrar en la borsa va ser el juny del 2011.

stats