Loteria
Societat 06/01/2023

L'Escala celebra el primer premi de la loteria de Reis: "Visca l'Anxova Milionària"

El segon premi també ha caigut a Catalunya, concretament a Barcelona, Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

4 min
L'administrador de l'Escala on ha caigut el primer premi obre una ampolla de cava per celebrar-ho.

L'Escala / BarcelonaAquest migdia el regal de Reis més preuat s’ha entregat a l’Escala (Alt Empordà), concretament a l’administració Anxova Milionària, del carrer Enric Serra, que ha repartit íntegrament el primer premi del sorteig de la Loteria del Nen, amb el número 89603. En total, 80 milions d’euros, repartits en 400 dècims, de 200.000 euros cadascun.

Poc abans de les dotze del migdia, la notícia ha començat a córrer entre els veïns de l’Escala i, de seguida, el local de loteria, a tocar de la platja principal del poble, s’ha omplert de veïns i curiosos que festejaven la sort. Fèlix Pons és el responsable de l’administració, juntament amb la seva dona i dos germans més: “És una sensació increïble”, cridava el propietari emocionat i entre abraçades. Pons reconeix: “La nostra gran il·lusió és repartir sort i aquesta diada de Reis per primera vegada ho hem aconseguit, així que estem realment feliços”. El propietari explica que han venut números principalment a veïns de l’Escala, la majoria coneguts, però també a nombrosos visitants de fora que han vingut a visitar el poble durant les festes nadalenques. 

Entre els assistents, només s’ha manifestat públicament un guanyador: Tomás Ramos, treballador de la fruiteria del centre del poble, que ràpidament ha vingut a l’administració amb tota la família a brindar. “Aquesta és la millor manera de celebrar el dia de Reis, són molts diners i, sens dubte, representen un impuls fantàstic per ajudar tota la família en el que sigui”, assenyala el premiat, que ja pensa, per exemple, en renovar-se el cotxe, que té molt atrotinat. Ramos ha vingut amb la Mari Carmen, la seva germana, que recorda com s’ha adonat de la notícia: “El meu germà sempre té molta sort i quan he vist que la sèrie guanyadora acabava amb 3, li he trucat per avisar-lo, i quan m’ha confirmat que era el seu número, no m’ho podia creure”. I conclou: “Avui, com cada any, ens trobàvem per obrir els regals de Reis amb tota la família perquè en Tomás és el padrí del meu fill, però avui tindrem una celebració molt especial”. 

L'Escala celebrant el primer premi de la loteria de Reis

També s’ha anunciat un guanyador en un supermercat de Figueres, que havia comprat el dècim a l’Escala; però, davant de la multitud de la loteria, cap més premiat ha aixecat el dit. Tot i no guanyar, tots els veïns estaven contentíssims per la notícia, com la Mariana, que avui festeja el seu aniversari i és amiga de la filla dels propietaris: “No he guanyat ni un euro, però estic contentíssima per tothom del poble que se’n pugui beneficiar”, reconeix. L’alegria era generalitzada. “Visca l’Anxova Milionària”, corejaven els veïns.

El segon premi també esquitxa Catalunya

L'any passat Catalunya gairebé se'n va del sorteig de la loteria de Reis amb les mans buides, però aquest any ha tingut sort per partida doble. Pel primer premi a l'Escala, però també pel segon. Dotat amb 750.000 euros per sèrie (75.000 per dècim), ha sigut per al número 72289, i ha repartit diners arreu de l'Estat. Ha tocat a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Sant Andreu de la Barca, Reus i altres demarcacions de Tarragona. En el cas de Barcelona, s'ha venut en quatre administracions de loteria: al carrer Llull, a la Gran Via de les Corts Catalanes i al carrer de la Mare de Déu del Port. En el cas de Tarragona, les poblacions amb sort han estat Reus, Horta de Sant Joan, Bellvei i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Les Illes Balears ha estat un dels altres llocs on ha caigut el segon premi, concretament a Mallorca i Menorca. Altres localitats que també ha esquitxat són València, Granada, Valladolid i Sant Sebastià. El tercer, però, s'ha focalitzat en tres poblacions: a Lugo (Galícia), Guillena (Sevilla) i Alzira (Ribera Baixa). Ha estat per al número 18918 i està dotat amb 250.000 euros per sèrie (25.000 per dècim).

Pel que fa als premis menors, les terminacions de quatre xifres premiades amb 3.500 euros són la 8173 i la 6338. Les terminacions de tres xifres a les quals corresponen 1.000 euros són: 527, 457, 538, 300, 550, 726, 760, 278, 231, 387, 266, 224, 888 i 928. Les de dues xifres, dotades amb 400 euros, són: 24, 41, 11, 18 i 29. I les terminacions especials són el 3, el 4 i el 9.

1.000 milions en loteria

Els ciutadans de l'Estat s'han gastat 1.000 milions d'euros en dècims i el cost dels catalans representa el 10% d'aquesta quantitat. Cada català s'ha jugat una mitjana d'11,2 euros en loteria, 95 milions en total, nou més que l'any passat. El 2022 la loteria de Reis va esquitxar poc Catalunya, amb un primer premi que va caure íntegrament a Logronyo.

A Astúries, però, és on s'han gastat més diners en aquesta loteria: 26,68 euros per habitant. És a dir, més d'un dècim per asturià. Els segueixen de prop els ciutadans de Castella i Lleó, amb 26,52 euros. Per als més supersticiosos, la loteria de Reis té una terminació preferida: el número zero. El primer premi ha acabat així en 22 ocasions. El segueix el número set (en 14 ocasions) i el quatre i el cinc, que ha sigut l'últim número del dècim guanyador 12 cops. En canvi, només havia acabat en tres en quatre sortejos.

stats