Societat 29/01/2015

Unicef denuncia l'existència de 62 milions de nens en situació de risc al món

L'organisme de les Nacions Unides demana 2.740 milions de dòlars per al 2015, la major ajuda mai sol·licitada

Efe
2 min
Les ciutats amenacen  la infància

GinebraUnicef ha demanat aquest dijous 3.100 milions de dòlars (2.740 milions d'euros) per al 2015, la major ajuda mai sol·licitada, per poder assistir als 62 milions de nens que es troben en situació de risc en diverses crisis de tot el món. Aquesta petició representa un increment de 1.000 milions de dòlars (884 milions d'euros) en les necessitats de finançament respecte a la crida humanitària de la institució l'any passat.

Segons ha denunciat l'organisme de les Nacions Unides, un nombre cada vegada més gran de nens fan front a conflictes complexos i destructius, a desastres naturals i a d'altres situacions d'emergència, inclosa l'epidèmia d'Ebola. Tots ells viuen una extraordinària situació de perill a causa de la violència, la fam, la malaltia i l'abús, i cada vegada són necessaris més recursos per abordar la situació, argumenta Unicef.

Una mica més d'1 de cada 10 nens del món -el que en nombres absoluts representen 230 milions- viuen en països i zones afectades per conflictes armats. En total, el fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) vol ajudar a 98 milions de persones, de les quals al voltant de dues terceres parts (62 milions) són nens, en 71 països diferents. La proporció més gran de la crida és per a Síria i els països limítrofs.

La crida inclou també altres greus crisis oblidades que no reben fons suficients, però que han posat els nens i les nenes en una situació de necessitat desesperada, entre elles la de l'Afganistan (només finançat en un 35% el 2014), els Territoris Palestins ocupats (només finançat en un 23% el 2014) i Níger (només finançat en un 35% el 2014).

El 2014, Unicef va vacunar a 16 milions de nens contra el xarampió; distribuir tractaments a 1,8 milions de nens desnodrits; va donar suport psicològic a gairebé 2 milions de nens; i va proveir d'aigua potable a 13 milions de persones.

stats