Societat 04/06/2015

La Universitat de Barcelona creix al 22@

El Parc de les Humanitats i de les Ciències Socials s’ubicarà a les antigues fàbriques de Can Jaumandreu i Can Ricart

Ara
2 min

BarcelonaEl Parc de les Humanitats i de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona (UB) creixerà al districte 22@. Els antics espais fabrils de Can Jaumandreu i Can Ricart, cedits per l’Ajuntament de Barcelona, es convertiran en centres des dels quals es promourà la innovació i la recerca.

Aquest dimarts s’ha inaugurat el Parc de les Humanitats i de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Ubicat al districte 22@, neix per reforçar la innovació i promoure la recerca de les ciències socials i les humanitats, tant a la mateixa UB com a l’exterior.

“D’una manera molt natural es configurarà el triangle del coneixement de la UB al 22@”, ha explicat durant l’acte inaugural el doctor Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona. I és que les tres seus del futur nou Parc estan situades al districte de la innovació de la ciutat. Una d’elles és l’IL3 Institut de Formació Contínua de la UB, que ja funciona amb normalitat, i les altres són dues antigues fàbriques de la zona, uns espais cedits per l’Ajuntament de Barcelona.

D’una banda, Can Jaumandreu, de 3.000 metres quadrats, que ja està rehabilitada i que es posarà en funcionament al llarg del curs 2015-2016. En aquest espai s’ubicaran les oficines de direcció i de suport administratiu del Parc i el Centre de Digitalització de la UB (CEDI), l’únic departament que ja està en funcionament en el nou espai.

I per l’altra, Can Ricart, que passarà a ser la seu principal del Parc, amb 7.000 metres quadrats útils. Està previst que les obres de rehabilitació de la primer fase comencin durant el primer semestre del 2017, i les de la segona fase, el 2019. S’hi ubicaran diversos serveis audiovisuals, de restauració de llibres, arxius històrics i espais de treball, entre d'altres.

stats