43 EDICIÓ DE L'UCE
Societat 16/08/2011

Arrenca la Universitat Catalana d'Estiu, que reunirà 1.800 participants amb un pressupost auster

Consellers com Boi Ruiz, Irene Rigau i Andreu Mas-Colell i els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall passaran fins el 24 d'agost pel municipi nord-català de Prada (Conflent)

Roger Tugas
2 min

PradaEl municipi nord-català de Prada (Conflent) acull enguany de nou la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que arriba a la seva 43a edició amb el lema "Vida, poble, llengua". Aquest dimecres començaran les conferències, tot i que dilluns a la nit ja tenen lloc algunes actuacions musicals. Com en les últimes tres edicions, els seus responsables han hagut de primar l'austeritat i reduir el pressupost, que ha passat de 591.000 euros el 2008 als 440.000 d'enguany. Tot i això, el rector de l'UCE, Jordi Sales, assegura que "mantindrà intacte el seu rigor científic", ja que han retallat en les actuacions musicals i en les despeses de desplaçaments (primant conferenciants de tres dies als d'una sola jornada). En total, fins a 1.800 persones de totes les edats i d'arreu dels Països Catalans participaran a la universitat, entre alumnes, professors i polítics.

L'edició d'enguany també rebrà honorables visites, com les dels consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell, d'Ensenyament, Irene Rigau, i de Salut, Boi Ruiz, així com dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol -que recollirà el premi Canigó, com Òmnium- i Pasqual Maragall -que participarà en un homenatge al seu avi, el poeta Joan Maragall-. Representants de partits de l'oposició -especialment d'Esquerra- també participaran a l'UCE, així com de forces emergents com Compromís, Bildu o la Nova Aliança Flamenca (N-VA).

Més enllà dels polítics, però, l'UCE servirà també per homenatjar el poeta Josep Maria de Sagarra, recordar el cuiner Santi Santamaria i el lingüista Lluís Marquet i per abordar alguns dels debats socials més actuals, com les crisis econòmica i energètica. Des de demà i fins al 24 d'agost, l'UCE analitzarà també l'accés a l'habitatge des de la perspectiva del dret o la història del republicanisme, en dos dels diversos cursos que impartirà amb professors d'arreu dels Països Catalans.

stats