Ensenyament
Societat 03/10/2011

El curs universitari comença amb mobilitzacions contra les retallades

Divendres hi haurà protestes en l'acte d'inauguració oficial i dissabte es decidirà si es convoca una vaga

Ara
1 min

BarcelonaL'inici del curs universitari estarà marcat per les mobilitzacions contra les retallades a la universitat pública. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, que agrupa representants del professorat, administració i estudiants, ha convocat una concentració per aquest divendres coincidint amb l'acte d'inauguració oficial del curs a la UPC.

Segons han anunciat aquest migdia en roda de premsa, la seva intenció és entregar una carabassa al president de la Generalitat, Artur Mas, que està previst que assisteixi a l'acte.

Dissabte, a les onze del migdia, se celebrarà una assemblea general d'universitats en què es decidirà si es convoca una vaga general de tot el sistema universitari. La proposta va sorgir la setmana passada en una assemblea de la UAB, en què es va fer una crida a resta d'universitats públiques catalanes perquè s'hi sumessin.

La UAB és la universitat en què hi ha més dades sobre la retallada pressupostària del 2012. Segons la plataforma, està previst retallar 13 milions d'euros de la partida de personal, cosa que suposarà l'acomiadament d'entre 500 i 700 professors associats.

stats