Societat 13/05/2014

La UPF, la UAB i la UPC són les tres universitats de l'Estat amb millor puntuació de Brussel·les

Segons la classificació 'U-Multitrank' aquestes universitats treuen matrícula d'honor en mobilitat internacional i en la vinculació amb el territori però estan per sota de la mitjana europea en patents i postdocs

Acn
1 min

Brussel.lesLes tres universitats de l'estat espanyol que han rebut millor puntuació en la classificació 'U-Multirank', que aquest dimarts ha fet pública la Comissió Europea, són catalanes. La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ocupen els tres primers llocs d'Espanya i, en el rànquing europeu, les posicions 15, 62 i 109, respectivament.

Segons la classificació 'U-Multirank', les principals universitats catalanes (UPF, UAB, UPC i UB) treuen matrícula d'honor en mobilitat internacional i també en la vinculació amb el territori però estan per sota de la mitjana europea en patents. En recerca, destaca la Universitat Pompeu Fabra, que treu la nota màxima en tots els paràmetres analitzats: ingressos per recerca externa, publicacions dels seus investigadors i nombre de vegades que els citen.

Els centres catalans estan per sota de la mitjana europea en nombre de postdocs, els programes d'estudi que segueixen els estudiants que acaben un doctorat. Un altre punt feble de les universitats catalanes són els idiomes. Oferir llicenciatures en llengua estrangera i comptar amb professorat internacional segueix sent una assignatura pendent.

La universitat de la resta de l'Estat més ben situada en aquesta classificació elaborada per un consorci independent és la Universitat Politècnica de Madrid, que és en el lloc 124. Pel que fa a la resta d'universitats catalanes que apareixen a l'estudi, la Universitat de Barcelona (UB) ocupa la quarta posició de l'Estat, seguida de la Universitat Europea de Barcelona (11) i la Rovira i Virgili (18). Les universitats de Girona i Vic estan a mitja taula (lloc 30 i 31, respectivament) i la Universitat de Lleida se situa a la posició 35 de les 46 universitats espanyoles que avalua el nou rànquing.

stats