Societat 07/03/2017

La Guàrdia Urbana deté un home que s'havia endut il·lícitament el seu fill de França

L'arrestat tenia una ordre de detenció europea i duia una pistola, un matxet i diverses plaques de matrícula robades

Ara
2 min
El detingut duia documentació suposadament falsa, diverses matrícules, una pistola i un matxet / Guàrdia Urbana

BARCELONAAgents de la Guàrdia Urbana van detenir ahir prop de les 16.00 h un home després que, al demanar-li la documentació perquè havia comès una infracció de trànsit, intentés fugir amb cotxe.

L'arrestat, de nacionalitat francesa, tenia una ordre de detenció europea per haver-se endut el seu fill fa quatre mesos. La policia va trobar a l'interior del vehicle, un Ford Focus, una pistola inhabilitada, un matxet i diverses plaques de matrícula robades.

L'automòbil estava sobre la calçada al passatge Pi i Molist, 65, al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris de Barcelona quan els agents s'hi van apropar. A l'interior del cotxe només hi havia el fill del detingut, de dos anys i mig d'edat.

L'home va aparèixer aleshores i quan els agents li van reclamar la documentació es va mostrar "nerviós" i va començar a donar "informacions confuses sobre la seva identitat", d'acord amb la informació facilitada per Evelio Vázquez, cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

El conductor va dir, llavors, que no duia la documentació i que la tenia a casa de la seva parella. La Guàrdia Urbana va accedir a acompanyar-lo al domicili per tal de comprovar-ho i poder efectuar la denúncia corresponent quan, de sobte, el conductor va fugir fent maniobres de conducció temerària.

La persecució del fugitiu va durar uns 6 minuts, des del carrer del Tajo fins a l'avinguda Meridiana gairebé a l'alçada d'Aragó, on el cotxe va ser interceptat. Els agents van comprovar aleshores la matrícula del vehicle, que constava com a robada a Bilbao, i van requisar la pistola, el matxet i diversos documents d'identificació suposadament falsificats, com un passaport de Dinamarca, que l'arrestat guardava dins del Ford Focus.

Després la policia va esbrinar que l'home estava en ordre de cerca i captura emesa per les autoritats franceses des que al novembre desaparegués juntament amb el fill, que també constava com a desaparegut a la ciutat de Nantes.

El menor es troba actualment sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i encara no ha transcendit la situació de la mare o altre tutor de l'infant.

stats