Societat 10/12/2018

Els examinadors de trànsit desconvoquen la vaga d'aquest desembre

La primera jornada de protestes ha registrat avui un seguiment del 83% a Catalunya

Ara / Acn
1 min
Examinadors de trànsit protestant davant la seu de la DGT a Barcelona, aquest matí.

BarcelonaEls examinadors de trànsit han desconvocat la vaga prevista fins al dia 21 després de reunir-se aquesta tarda amb la DGT, que s'ha compromès a abonar aquest mes als examinadors l'import del complement retributiu que reclamaven els sindicats. En un comunicat, el sindicat Asextra ha advertit que la mobilització ha quedat "ajornada" i que, si el primer semestre del 2019 no es fa efectiu l'increment retributiu, tornaran amb una protesta "indefinida".

Els treballadors havien iniciat avui les protestes després de no cobrar al novembre el complement de 250 euros pactat amb la DGT el desembre del 2017. Aquest acord va posar fi el desembre de l'any passat a sis mesos de vagues d'examinadors i aquest juny el Congrés de Diputats va incloure en els nous pressupostos una partida de més de 3 milions destinada a pagar-los.

La primera jornada de vaga ha registrat avui un seguiment del 83% a Catalunya: un 90% a Barcelona, un 70% a Tarragona, un 71,42% a Girona i un 100% a Lleida, segons dades del sindicat CSIF.

Aquest matí, a Barcelona una trentena d'examinadors de trànsit s'han concentrat per protestar davant la seu de la direcció general de Trànsit (DGT) a Barcelona. A la concentració també hi ha participat l'Assemblea de Treballadors Assalariats d'Autoescoles de Catalunya (Ataac).

Amb la suspensió de la vaga, les autoescoles respiren alleujades, encara que continuen ofegades pels efectes de les protestes de l'any passat. "Cap de les quatre demarcacions s'ha recuperat", ha assenyalat el president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, que assenyala com a principal problema "el dèficit endèmic de personal administratiu i examinador" a trànsit.

stats