SOCIETAT
Societat 07/10/2012

Normalitat al metro de Barcelona després del Barça-Madrid tret d'incidències puntuals a la L5

S'han hagut de tancar momentàniament algunes estacions per les accions d'un grup de vaguistes

Acn
2 min

BarcelonaLa xarxa de metro de Barcelona torna a funcionar amb serveis mínims del 50% des que s'ha acabat el clàssic que es jugava al Camp Nou. De les 21.50 a les 00.50 hores els combois de totes les línies tornen a circular en règim de serveis mínims amb motiu de la vaga dels treballadors de metro en protesta per les retallades. Segons ha explicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), al llarg del vespre les accions dels vaguistes han provocat diverses incidències a la línia 5 del metro que han obligat a tancar puntualment algunes estacions. Els serveis mínims, però, es respecten i funcionen amb normalitat.

Als temps d'espera més llargs i a les aglomeracions a les andanes i als combois, s'hi han de sumar les incidències que han provocat en algunes parades les accions d'un grup de treballadors en vaga. Segons TMB, aquest grup de vaguistes ha anat aturant alguns trens de la L5 impedint el tancament de portes o accionant el fre d'emergència. Aquest fet obliga a activar els protocols i a fer la comprovació de l'estat dels tres, fet que porta a suspendre el servei durant uns minuts.

Al llarg del vespre aquestes accions s'han produït a Diagonal, Sants, Verdaguer, Sagrada Família i l'accés de Catalunya de la L3, i han continuat després del partit. Això ha obligat a tancar puntualment algunes estacions per recomanacions de seguretat. A la tarda, també hi ha hagut una avaria que ha deixat sense circulació la L3 entre Plaça Espanya i Maria Cristina fins a les 18.23 hores.

Tot i així, els assistents al Camp Nou, a més del metro, disposen de dos autobusos especials que els desplacen fins al centre de Barcelona. Molts dels aficionats han optat per marxar de l'estadi a peu o en autocar.

Els treballadors del metro de Barcelona han convocat la vaga per protestar contra les retallades salarials. Els sindicats consideren "injustes i inútils"les polítiques de retallades de drets i salaris que estan patint i assegura que comporten més recessió i devaluen els serveis públics.

stats