10/08/2011

La valenta retirada de Javi Poves

2 min

Emotives i il·luminades paraules les que ha vessat el futbolista de l'Sporting de Gijón Javi Poves en les diverses entrevistes que li hem pogut llegir i sentir. Se'l qualifica d'esportista "antisistema" perquè ha decidit retirar-se als 24 anys, quan s'ha adonat que el futbol "és un circ" i que "els jugadors estan sobrevalorats". També ha dit que va "obrir els ulls" quan un company de l'Sporting B li va dir que "ens tenen enganyats amb el tema del menjar" i que "qualsevol producte que es compra al supermercat està 99% infectat". Això li ha fet preguntar-se qüestions transcendents, com ara (sisplau, llegeixin en veu alta): "Per què ens enverinen, per què ens fan emmalaltir, així com coses més a nivell mundial com els autoatemptats (sic) de l'11-M".

Quan algú diu "a nivell" i no és un paleta ja tremolo. Però l'"a nivell" de Javi Poves queda diluït entre tot el magma d'afirmacions emocionants que ens regala. Com m'agradaria conèixer el company aquest de l'Sporting B que li va obrir els ulls per donar-li les gràcies. Ja té raó. El menjar (el tema del menjar) "està 99% infectat". Només té un u per cent no infectat. Ens enverinen (ells) i ens infecten (ells). No sabem qui són ells, però ho fan. Com quan se'n va la llum i diem "és d'ells". Què deu pensar Javi Poves sobre la congelació de Walt Disney, sobre la falsa arribada de l'home a la lluna, sobre els ovnis de Montserrat i sobre la vida secreta d'Elvis?

Només hi ha una cosa en què discrepo. Això que els jugadors estan sobrevalorats. Home, no tots, no tots. Ell mateix, per exemple, va jugar deu minuts l'any passat, sense que això tingui res a veure, naturalment, amb aquesta retirada digna d'un deixeble de Paolo Coelho.

stats