INCENDIS FORESTALS
Societat 29/07/2013

Els veïns de Vallirana desallotjats pel foc tornen a casa seva

Està previst que les 150 persones que han dormit fora de casa seva hi puguin tornar a partir de les 10.00 hores d'aquest dilluns

Laura Díaz-roig
1 min

ValliranaEls prop de 150 veïns desallotjats per l'incendi que crema a Vallirana (Baix Llobregat) des d'aquest diumenge comencen a tornar a casa seva. La majoria han passat la nit a casa de familiars i amics, i una vintena, als 15 apartaments que l'Ajuntament ha habilitat al centre de la ciutat. L'alcaldessa, Eva Martínez, els ha reunit tots al Casino a les 9.30 hores i els ha informat que a partir de les 10.00 hores podrien començar a tornar a casa seva. Els Bombers han aconseguit estabilitzar el foc poc abans de les 8.00 hores d'aquest matí de dilluns.

Martínez ha explicat que la normativa per protegir les urbanitzacions dels incendis forestals es va aprovar el 2008, i preveu que la neteja l'han de fer els veïns. Subsidiàriament, la pot fer l'Ajuntament, però llavors passa la factura als veïns. L'alcaldessa ha explicat que hi ha dues sentències favorables als veïns, respecte a unes factures pendents de pagar. Alhora, també ha admès que el consistori no rep cap subvenció per fer tasques de neteja forestal, ja que la zona està considerada urbana.

Un dels veïns desallotjats, Andreu Bertran, ha explicat a l'ARA que ell i la seva família van decidir abandonar casa seva, al carrer Madrid, al voltant de les 22.00 hores d'ahir. Bertran ha dit que els carrers són molts estrets, i tenien por que quedessin col·lapsats. El veí ha explicat que les parcel·les estan molt brutes, a causa dels aiguats, i que hi ha diversos pins caiguts als jardins.

stats