Societat 22/11/2021

Els veïns de Sant Feliu trien que la via del tren sigui una rambla verda

El soterrament de les vies, una demanda històrica, ha mobilitzat 6.200 persones a la consulta popular

Ara
2 min
Recreació del projecte guanyador pel soterrament de les vies de Sant Feliu de Llobregat

BarcelonaSant Feliu de Llobregat ja sap l'aspecte que vol que tingui la nova àrea que guanyarà amb el soterrament històric de les vies del tren. La consulta entre els veïns –que es va acabar diumenge– ha triat el projecte que proposa la creació d'una rambla plena d'arbres i vegetació i amb la nova estació al mig. Va ser l'opció més votada, que es va endur 2.790 vots dels 6.299 veïns que hi van participar, el 16,22% del cens, segons ha informat l'ACN. Sobre l’antiga estació, que serà enderrocada, la preferència dels veïns és que s'integri un espai de memòria de l’edifici original a la nova estació i descartar l’opció de replicar-la en un nou emplaçament.

La consulta es va posar en marxa el 8 de novembre i es va tancar ahir amb una valoració molt positiva de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, sobre la participació. A més, va insistir en el precedent que ha suposat la iniciativa per construir "col·lectivament el futur de la ciutat" i com hi ha respost la ciutadania: “Més enllà dels resultats, qui hi ha guanyat en tot aquest procés és Sant Feliu”.

La consulta constava de dues preguntes. La que feia referència a les propostes de model urbanístic a la zona que es guanyarà un cop es cobreixin les vies, plantejava dues opcions: la proposta guanyadora i dues alternatives que van rebre 2.601 vots i 828 vots, respectivament. Les tres propostes eren molt semblants en el fons, amb petites diferències de concepte i detall.

Recreació del projecte guanyador per al soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat

El primer tinent d’alcalde i regidor de participació, Oriol Bossa, ha assegurat que la consulta ha sigut un “èxit” i que ha transcorregut sense cap incident destacable. Sobre la xifra de participació, l’ha valorat satisfactòriament i ha recordat que en processos participatius semblants una xifra que superi el 10% es considera bona.

Amb els resultats de la consulta a la mà, l’alcaldessa de Sant Feliu ha destacat que ara s’obre una nova etapa en què caldrà veure com es defineixen tots aquests projectes. En aquest punt, s’ha compromès a fer-ne un seguiment perquè els veïns puguin veure com es fan realitat.

stats