Societat 03/11/2016

Els veïns que paguen la llum al bloc Venus de la Mina la recuperaran nou dies després

L'electricitat només tornarà per als sis pisos del número 9 que tenien contracte, i els que la punxaven continuaran desconnectats. Els del número 11 van recuperar el servei ahir a la nit

Ara
1 min
Celobert entre els números 9 i 11 del carrer Venus de la Mina, amb llum en un sol pis que s'hauria connectat al corrent d'un altre edifici

BarcelonaEl número 9 del bloc Venus del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, recuperarà l'electricitat demà després de 9 dies sense servei, segons han confirmat a Europa Press fonts del Consorci de la Mina. Els veïns amb contracte del número 11 van recuperar la llum dimecres a la nit, segons les mateixes fonts. Ara només es tornarà el servei als pisos que tenien comptador i el contracte en regla, no als que punxaven l'electricitat.

Les administracions públiques s'han fet càrrec de les reparacions necessàries per recuperar el servei que Endesa va tallar dijous de la setmana passada esgrimint raons de seguretat pel mal estat de les instal·lacions. Quan s'acabin les obres i s'acrediti que la instal·lació és segura, Endesa té un equip d'operaris a punt per retornar el servei elèctric.

En el número 11, dimecres ja va tornar la llum a 7 pisos, a part de l'escala i l'ascensor, que tampoc funcionava. En el número 9 demà tornarà l'electricitat a 6 pisos, l'escala i l'ascensor. La resta dels 80 habitatges continuaran sense electricitat, perquè segons la companyia estaven connectats de manera irregular, sense contracte i sense pagar factures. Hauran de tramitar l'alta si volen electricitat.

Fonts del Consorci de la Mina asseguren que, per a l'empresa, el problema principal no era la manca de seguretat de les instal·lacions sinó "les il·legalitats" d'alguns usuaris. La companyia, que d'entrada negava que hagués tallat l'electricitat en el número 11, segons Europa Press ara explica que ho va haver de fer perquè els dos números estaven interconnectats. Segons informa 'Línia Nord', alguns veïns afectats pel tall elèctric estudien ara denunciar Endesa.

stats