Societat 03/02/2015

Un vídeo recrea un viatge a la velocitat de la llum a través del Sistema Solar

El curt d'Alphonse Swinehart simula el trajecte d'un fotó que surt del Sol, i ha aconseguit més de 600.000 visites en tan sols tres dies

Ara
1 min

BarcelonaLa velocitat de la llum ens sembla molt ràpida, als humans. I ho és. Però un fotó triga més de vuit minuts entre que surt del Sol i arriba a la Terra, perquè les distàncies a l'espai són immenses. La Terra és a 149.500.000 quilòmetres del Sol, i aquest vídeo d'Alphonse Swinehart recrea, en temps real, el trajecte d'aquest fotó des que surt del Sol fins que arriba a l'extrem del Sistema Solar.

El curt, fet per ordinador, ha aconseguit més de 600.000 visites en tres dies, tot i que dura ben bé uns tres quarts d'hora. Amb tot, com que a dalt a la dreta s'indica l'estona que trigarà el proper astre a aparèixer en pantalla, podeu anar avançant el vídeo, però llavors us perdreu l'experiència de com seria creuar el Sistema Solar a la velocitat de la llum. El vídeo també inclou algunes dades sobre distàncies i el temps que es trigaria a recórrer-les a la velocitat de la llum.

stats