Societat 06/12/2017

La víctima de 'la manada': "Estava totalment en xoc, em vaig sotmetre perquè s'acabés"

La noia assegura que va tancar els ulls "per no adonar-se de res i que passés ràpid"

Ara
2 min
Manifestació a Pamplona per condemnar les agressions sexuals durant els Sanfermines

BarcelonaLa jove que va denunciar una violació grupal durant els Sanfermines del 2016 va assegurar en la seva declaració al judici que no va consentir les relacions i que va sentir "por". També va expressar que els va denunciar perquè "havien comès un delicte, perquè van fer una cosa que [ella] no volia fer".

Així es recull en la declaració íntegra de la víctima a la qual ha tingut accés el 'Diario de Noticias de Navarra', en què la jove va negar en tot moment que parlés de sexe amb els acusats. També que haguessin acordat mantenir relacions sexuals, que sabés quina era la seva intenció quan van entrar al portal o que fos ella qui portés la iniciativa.

La noia va explicar que la seva intenció era anar a dormir al cotxe amb el que havia arribat a Pamplona amb un amic i que els acusats es van oferir a acompanyar-la. Durant el camí, quan s'acostaven al portal on van passar els fets, "els nois es van anar situant a un costat", però no li van dir que es pararien. Llavors un d'ells se li va acostar per fer-li un petó i ella no es va apartar. Quan li estava fent el petó, va sentir que un d'ells havia entrat al portal i que deia "va, va".

"Volia que tot passés ràpid i vaig tancar els ulls"

Tot seguit la noia va explicar que el que li feia el petó la tenia "agafada de la mà" i que va estirar-la cap a dins. Un altre dels acusats també va agafar-la del canell i la va fer entrar dins del portal. Després la noia va començar a "sentir por" quan es va veure "envoltada per aquells quatre" (parla de quatre, no de cinc), que van començar a treure-li la roba.

"En aquell moment estava totalment en xoc, no sabia què fer, volia que tot passés ràpid i vaig tancar els ulls per no adonar-me de res i que passés ràpid", va assegurar. "Em vaig sotmetre perquè s'acabés", va insistir la jove, que va afirmar que va sentir alguns somriures dels nois. "Recordo que un d'ells deia ''quillo, quillo', em toca a mi'", va apuntar.

Quan van marxar es va quedar despullada, amb samarreta, i quan va buscar el telèfon per trucar al seu amic perquè l'anés a buscar, va veure que no el tenia.

Sobre els dies posteriors, va comentar que sentia "molta culpabilitat perquè pensava que hi podia haver fet més". Va parlar sobre el tractament psicològic, que els psicòlegs li van aconsellar que no es quedés a casa, i això és el que va intentar fer, anant-se'n de vacances, per exemple.

Qüestionada per les fotos que penjava a les xarxes socials en què se la veia de festa o amb amics, va declarar: "No hauria penjat fotos plorant".

També va assegurar que desconeixia que s'havien gravat vídeos. "Ara ho sé, però no ho sabia, estava amb els ulls tancats", va assenyalar.

stats