Societat 05/02/2015

'Vincles BCN' reforça l'ús de les xarxes per la gent gran

El programa vol enfortir la tecnologia en un col·lectiu que pateix aïllament digital

Ara
1 min

BarcelonaRompre l’aïllament i fer més fortes les xarxes de confiança que envolten les persones grans. Aquest és l’objectiu principal del programa Vincles BCN, un nou projecte de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, que utilitza la tecnologia com a mitjà principal per assolir aquesta meta.

Actualment 20 usuaris de més de 75 anys i amb un cert grau de dependència proven l’aplicació de “Vincles BCN”. A través de la tauleta tàctil poden comunicar-se amb el seu entorn més proper, fent trucades, compartint fotografies o enviant correus. L’aplicació també és molt útil per mantenir el contacte amb els professionals de la salut i dels serveis socials.

“A través de la tecnologia creiem que podem enfortir aquestes xarxes; les persones se senten menys aïllades i, en definitiva, milloren la seva qualitat de vida”, explica Ramon Sanahuja, director de Projectes d’Innovació Social de l’Ajuntament. Està previst que d’aquí a 2 anys “Vincles BCN” arribi a unes 20.000 persones.

El programa, que ja ha estat mereixedor del premi Mayor’s Challenge 2014, de la Fundació Bloomberg, es donarà a conèixer els dies 5 i 6 de febrer a les jornades “Construïm Vincles”, al Born Centre Cultural. A Barcelona hi viuen més de 300.000 persones de 65 anys o més, de les quals unes 100.000 superen els 80 anys d’edat.

stats