Societat 25/07/2019

Sis anys de presó per a un cuidador que va deixar embarassada una noia amb discapacitat

L'home, que treballava en un centre de Vallvidrera, ha acceptat la condemna

Ara
1 min
La façana de la seu de l’Audiència de Barcelona, on es jutjarà per segon cop el cas del terapeuta acusat d’agressió sexual a pacients.

BarcelonaSis anys de presó per violar una pacient amb síndrome de Down. Aquesta és la condemna que ha acceptat un cuidador d'un centre de Vallvidrera de Barcelona que va aprofitar-se de la seva condició i la vulnerabilitat de la víctima l'any 2011 i fins i tot la va deixar embarassada. En la sentència de la secció 21 de l'Audiència de Barcelona s'inhabilita també l'home i se li prohibeix acostar-se a la víctima i al centre durant nou anys. A més, haurà de pagar 8.000 euros d'indemnització.

La Fiscalia demanava 9 anys de presó per a l'home, però finalment van arribar a un acord per deixar la pena d'abusos sexuals amb penetració en sis anys de presó. Els fets van passar el desembre del 2011, quan el cuidador, que portava dos anys treballant al centre els caps de setmana, va deixar embarassada la noia, que no pot parlar i té una discapacitat del 85%. La noia va tenir pèrdues i finalment va acabar avortant espontàniament. El febrer del 2012, una altra cuidadora va detectar les pèrdues i va destapar el cas. Cinc anys després, el setembre del 2017, el violador va ser detingut a Itàlia. Va acceptar que se li prenguessin mostres biològiques, que es van comparar amb les restes de l'avortament, i des de l'octubre del 2017 està en presó provisional.

stats