Violència sexual

Una dona presenta una denúncia i el mosso va a casa seva per agredir-la sexualment

L'agent ha quedat detingut després que la víctima, que té una discapacitat, l'hagi acusat de tocaments

1 min
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona

BarcelonaUna dona d'uns 30 anys va acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet de Llobregat per presentar una denúncia per lesions dilluns passat. La va atendre un agent ras dels Mossos d'Esquadra, de 45 anys, que va recollir la denúncia, on constaven les seves dades personals. La dona va explicar que un veí seu l'havia pegat feia poca estona, va emplenar el document per denunciar-lo, i va marxar. Hores més tard, el mateix agent ja fora de servei va presentar-se a casa de la dona, que pateix una discapacitat, i l'hauria agredit sexualment. Segons el relat de la víctima, que va denunciar els fets el mateix dia, el mosso va fer-li tocaments no consentits.

La qüestió va arribar el mateix dilluns a les mans de la Comissaria General d'Investigació i Afers Disciplinaris (l'antiga Divisió d'Afers Interns), que va obrir una investigació. Després de recopil·lar proves, l'endemà, els investigadors es van desplaçar fins a Masquefa, on resideix l'agent acusat, i el van detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual, tal com ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA.

Paral·lelament, els Mossos han activat tots els mecanismes d'atenció i acompanyament de la víctima, segons fonts policials. Està previst que l'agent investigat passi demà a disposició judicial. De moment, aquesta nit l'ha passat a la garjola de la comissaria de les Corts. Seran en bona part les mesures cautelars que dictin els tribunals el que determinaran les accions que prengui internament la Direcció General de la Policia respecte aquest agent.

stats