L’advocada de la denunciant d’Alves recorrerà la sentència que el condemna per violació

La Fiscalia també ha anunciat que impugnarà la decisió judicial

2 min
Dani Alves al judici

BarcelonaL’advocada que representa la dona que va denunciar Dani Alves recorrerà contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna el futbolista brasiler a quatre anys i mig de presó per violació. Segons ha pogut saber l’ARA, la lletrada formalitzarà la seva decisió la setmana vinent. També la Fiscalia ha anunciat aquest divendres que recorrerà contra la sentència, ja que considera que l’atenuant que se li ha aplicat a Alves, el de reparació del dany per haver pagat 150.000 euros abans del judici, rebaixa massa la pena, que passa a ser la mínima pel delicte d’agressió sexual amb penetració.

De fet, els magistrats de l’Audiència consideren totalment provat que Alves va violar la dona al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona el 31 de desembre de 2022, però li apliquen la condemna més baixa per l’aplicació de l’atenuant de reparació del dany. La defensa del futbolista ja va avançar el dia que es va conèixer la sentència que també recorreran. En el seu cas, però, ho faran perquè defensen que haurien d’absoldre el seu client. Les parts tenen fins al 7 de març per recórrer contra la sentència.

Un únic atenuant

Després d’un judici de tres dies fortament mediatitzat, l’Audiència de Barcelona va concloure que el futbolista brasiler era culpable d’un delicte d’agressió sexual i el va condemnar a quatre anys i mig de presó en considerar provat que l’exblaugrana va violar amb violència la dona de 23 anys. Aquesta pena era la meitat del que demanava la Fiscalia (nou anys), mentre que l’advocada de la víctima demanava dotze anys de condemna. La condemna que ara la Fiscalia vol impugnar per considerar que s’ha rebaixat massa la pena també contempla que, un cop surti de la presó, Alves estigui cinc anys en llibertat vigilada.

Tot i que durant el judici va haver-hi versions contradictòries, els magistrats van descartar que aquest fos un motiu per rebaixar la pena i van insistir que darrere hi havia l’atenuant simple de reparació del dany. Malgrat tot, els magistrats van puntualitzar que “els delictes sexuals no són reparables econòmicament” i que, si fos així, “els milionaris tindrien sempre assegurada una atenuació privilegiada”. En canvi, després aporten els diners com l’únic motiu per rebaixar la condemna d’Alves. 

stats