Violència masclista

L'autor del feminicidi d'Amposta confessa que va matar la seva exparella fa una setmana

Igualtat condemna l'assassinat de la Thais, el sisè crim masclista de l'any a Catalunya

2 min
Minut de silenci a Amposta per la Thais, l'última víctima mortal de la violència masclista.

BarcelonaEs deia Thais, tenia 34 anys i el seu és el sisè feminicidi de 2024 i el que fa 133 des que hi ha registres oficials. Segons ha pogut saber l'ARA, la seva exparella, un home de 47 anys, ha confessat que la va matar fa una setmana, el 24 de març, Diumenge de Rams, al seu pis d'Amposta (Montsià) i des de llavors va anar llençant el cadàver a trossos en diversos contenidors. Així ho ha explicat ell mateix a la policia, segons fonts de la investigació. La data de la mort quadraria amb l'estat de descomposició del cadàver. A casa de l'home hi van trobar algunes parts del cadàver i algunes altres van aparèixer en contenidors de la zona. Encara, però, no s'han trobat totes.

Segons fonts coneixedores de la investigació, la Thais, que era de la Ràpita, fa un temps sortia amb aquest home d'Amposta i freqüentava el seu pis, propietat de l'àvia de l'home. Tots dos, asseguren les fonts, tenien problemes de drogoaddicció i tenien una relació conflictiva, fins al punt que existien ordres d'allunyament creuades. Fa uns mesos, l'home ja la va intentar agredir i, segons les indagacions policials, ella s'hauria defensat apunyalant-lo. Els Mossos d'Esquadra afirmen oficialment que eren exparella, però la toxicitat de la relació feia que contínuament se separessin i després se'ls tornés a veure junts.

Dos menors orfes de mare

Segons fonts de la investigació, la Thais ha deixat dos fills, que han quedat orfes de mare, i ja s'han iniciat els tràmits per enterrar-la a la Ràpita. Aquest dimarts s'ha confirmat oficialment que la víctima és l'exparella de l'home i continua la recerca per trobar més parts del cadàver. Tal com va explicar l'ARA, va ser un conegut del detingut el que va acudir a la Policia Local dient que l'home li havia explicat que fa uns dies va matar la seva exparella i la va esquarterar. Poc després, la policia va detenir l'autor del crim, que va confessar. El crim va passar al seu pis, al carrer de Xile d'Amposta.

L'Ajuntament del municipi ha decretat tres dies de dol i ha condemnat el crim. El consistori ha convocat un minut de silenci a les 19.00 h d'aquest dimarts per rebutjar l'assassinat, on s'hi han aplegat un centenar de persones. Hi ha acudit la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha assegurat que està "farta" de "condemnar els assassinats de les dones" i ha alertat que no acabaran "si no acabem amb el patriarcat". La Generalitat també ha lamentat el que és el sisè feminicidi de l'any i ha donat el seu condol a la família de la Thais.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats