Violència masclista

Un maltractador mata la mascota de la seva parella, la cuina i l'obliga a menjar-se-la

La Fiscalia demana 12 anys per a un veí de València que per causar més dolor a la seva companya va atacar l'animal

ARA
2 min
Manifestació a Barcelona arran de la commemoració del 25-N 
per denunciar la violència masclista.

BarcelonaDesprés de diversos episodis de violència física i psicològica, per fer encara més mal a la seva parella, va degollar el conill que la família tenia com a mascota davant d'ella, el va cuinar i va intentar que se'l mengés. L'objectiu no era un altre que venjar-se de la dona, que "aprengués una lliçó" per haver-li escopit. La Fiscalia demana 12 anys de presó a un home per diversos delictes de violència contra la dona, maltractament habitual, amenaces continuades, lesions, delictes contra la integritat moral i de maltractament animal, segons avança el diari Levante-EMV.

Els fets es remunten a finals del 2021, quan B.A. va començar a conviure amb la dona a la localitat valenciana de Montserrat, a la comarca de la Ribera Alta. La violència física era constant i, segons relata l'escrit de la Fiscalia, en els quatre mesos que la parella va estar sota el mateix sostre, l'home va pegar a la dona amb un garrot, la va amenaçar de cremar-la viva i la humiliava fent-la caminar de genolls sobre el terra ple d'arròs mentre li pegava. També l'amenaçava dient-li que faria mal al seu fill. Tota la violència exercida era per poder sotmetre-la per la força pel sol fet de ser dona, exercint una situació de poder i domini que va aconseguir que la dona visqués amb terror durant els mesos de convivència.

A finals de desembre del 2021, la violència es va repetir arran que per accident la dona va escopir a la seva parella en un acte involuntari en bufar una màquina de tallar els cabells. L'home va reaccionar violentament posant-li un ganivet al coll i amenaçant de matar-la. No satisfet amb aquest patiment, va voler fer-li més mal, i per això va agafar el conill, que era la mascota de la parella, i el va degollar mentre obligava la dona a mirar l'escena. Un cop mort, va cuinar l'animal i va obligar la dona a menjar-ne, després d'haver-li refregat per la cara el cadàver.

A més de la pena de presó per aquests fets, i com reclama la dona, la Fiscalia sol·licita per a l'acusat que indemnitzi la víctima amb la quantia de 420 euros en concepte de responsabilitat civil per les lesions físiques causades i 3.000 euros per la resta de fets.

Violència vicària

Aquests fets, descrits per la Fiscalia a partir del testimoni de la dona, podrien ser considerats com violència vicària, una forma de violència masclista, que es refereix a fer mal a una persona a través d'altres éssers vius. La més coneguda és la que s'exerceix contra els fills, però el Codi Penal també castiga la que es fa contra gats, gossos i altres animals. Precisament, el Codi Civil espanyol es va modificar per tractar els animals com a éssers vius i no coses, i dotar-los així de tots els drets.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats