Un detingut de 20 anys per la brutal violació a una menor a Igualada

Té antecedents per un delicte sexual i els Mossos n'han escorcollat el pis durant hores per trobar proves

3 min
Moment que els Mossos s'emporten el detingut del domicili on vivia a Igualada.

Igualada / BarcelonaSón dos quilòmetres els que separen la discoteca Èpic d'Igualada del pis on els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de 20 anys. La policia el considera el presumpte autor de la brutal violació l'1 de novembre, la matinada de Tots Sants, a una menor de 16 anys quan va sortir d'aquest local d'oci nocturn. Segons ha pogut confirmar l'ARA, l'arrestat no tenia relació amb la víctima i arrossega antecedents per un delicte sexual, tot i que no tan greu com l'agressió a la víctima d'Igualada, que va estar un mes i mig ingressada a l'hospital a conseqüència de les lesions patides. Un transportista va localitzar-la inconscient.

Durant més de set hores, els Mossos han escorcollat el domicili del detingut, al centre d'Igualada, per trobar proves que serveixin per demostrar la seva implicació. La gran violència que va rebre la menor havia fet pensar que podia tractar-se d'una agressió en grup, malgrat que la policia, després de més de cinc mesos de dedicació i havent descartat altres sospitosos, situa l'únic arrestat com l'autor material. Segons fonts pròximes a la investigació, al pis del detingut no només s'han buscat evidències de la violació, sinó també altres indicis per atribuir-li un delicte d'intent d'homicidi per les ferides causades a la víctima.

La Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos ha portat el cas amb molta discreció i va prioritzar els temps de la menor, que necessitava recuperar-se abans de parlar amb la policia. Aquest fet, sumat a la falta de testimonis i a l'escassetat d'imatges de les càmeres de seguretat de la zona –tot i que alguna se n'ha trobat–, ha dificultat la investigació. La UCAS no havia deixat de treballar-hi, però el secretisme també s'ha mantingut per evitar una fuga del detingut durant aquest mig any. La importància que els Mossos han donat al cas s'ha constatat amb la presència de tota la cúpula d'investigació criminal del cos aquest matí a Igualada.

Els Mossos han entrat abans de les sis del matí al domicili de l'arrestat, situat al número 13 del carrer Sant Sebastià d'Igualada, per buscar-hi, per exemple, proves d'ADN. Els agents de la policia científica s'han dedicat a recollir els possibles indicis. Segons fonts pròximes a la investigació, es confia que l'escorcoll contribueixi a apuntalar les proves que ja s'han recollit contra el detingut. Es tenen altres evidències per relacionar-lo amb el brutal atac a la menor, com ara la posició del seu telèfon mòbil. L'arrestat és un noi d'origen bolivià que tot apunta que va seleccionar la víctima de manera aleatòria.

Vídeo de la sortida dels Mossos amb el detingut

Poc abans de dos quarts de dues del migdia, els Mossos s'han emportat el detingut –present durant l'escorcoll– amb un cotxe patrulla cap a la comissaria d'Igualada. El noi s'ha tapat la cara amb la caputxa de la dessuadora que portava. La previsió és que passi a disposició judicial aquest dissabte: serà el moment de definir els delictes que finalment se li imputen i si cal que entri preventivament a la presó. Els investigadors també han sortit del pis carregats amb diverses caixes de cartró.

No gaire conegut al seu carrer

Els veïns del carrer Sant Sebastià d'Igualada no havien sospitat que feia unes setmanes que els Mossos seguien el noi, que és poc conegut a la zona. Una veïna ha sabut explicar que vivia en aquest domicili des de l'estiu. El compartia amb una noia d'una edat similar i un home d'uns 50 anys. Tots tres evitaven relacionar-se amb la gent del carrer i el gos que tenen havia causat molèsties. L'advocat de la víctima, Jorge Albertini, ha dit a Efe que la família està més "tranquil·la" amb la detenció. La gravetat de les lesions ha deixat seqüeles a la menor, que ha hagut de passar pel quiròfan cinc vegades.

La discreció amb què la UCAS ha treballat ha fet que, en alguns moments, es qüestionés la feina dels Mossos. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut felicitar el cos i ha assegurat: "Avui la nostra societat és una mica més justa que ahir". Elena ha definit la investigació de "molt complexa, llarga i minuciosa", malgrat que s'ha mantingut "una intensitat frenètica" en el cas. El conseller ha parlat de "discreció, eficàcia i tenacitat" dels Mossos i ha demanat "que tothom en sigui conscient".

La Generalitat té previst personar-se com a acusació popular en la causa judicial. "Sabem que els processos judicials ajuden a la recuperació de les víctimes quan hi ha una escolta activa i respectuosa a les dones, sense revictimització", ha defensat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. L'Ajuntament d'Igualada també ha anunciat que vol formar part del cas i tant la patronal de l'oci nocturn Fecasarm com la discoteca Èpic tenen la mateixa intenció.

stats