Violència masclista

La família de l'adolescent que va patir una agressió a Igualada demana ajuda per localitzar-ne els autors

La noia continua hospitalitzada per les lesions patides

M. R.
2 min
Concentració de rebuig a Masquefa per la brutal agressió a una jove a Igualada la vigília de Tots Sants

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra continuen buscant els autors de la brutal agressió a una noia de 16 anys a Igualada la matinada de Tots Sants. Un transportista va localitzar la menor malferida en un polígon industrial del municipi de matinada. La jove continua hospitalitzada a causa de les lesions patides. La seva família ha fet una crida pública aquest dimecres per localitzar testimonis que ajudin a identificar els responsables dels fets.

L'agressió s'hauria produït després que la noia sortís de la discoteca Epic d'Igualada, on havia estat durant la nit del 31 d'octubre amb unes amigues. Un transportista va localitzar la jove inconscient i amb múltiples ferides al carrer Itàlia del Polígon Industrial Les Comes a dos quarts de vuit del matí i va avisar els serveis d'emergència. Inicialment la noia va ser traslladada a l'Hospital d'Igualada i després a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a causa de la gravetat de les ferides que presentava. Segons la família, ara està estable.

Els Mossos tenen previst prendre declaració a la víctima en les pròximes hores, quan estigui més recuperada. De moment han recollit testimonis i altres proves, com ara les imatges de les càmeres de seguretat de la zona, per provar d'identificar qui hi ha darrere de la brutal agressió. Tot i que totes les hipòtesis estan obertes, els investigadors no descarten que es tracti de més d'una persona.

Mostres de rebuig

Aquest dimarts al vespre ja es va produir una concentració de rebuig a l'agressió al centre d'Igualada. Aquest dimecres l'escena s'ha repetit a Masquefa, d'on la jove és veïna. Més de 200 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament. L'alcalde de la localitat, Xavier Boquete, ha assegurat que el municipi està colpit pels fets. "Tot el municipi s'ha de sentir agredit", ha assegurat en unes declaracions recollides per l'agència ACN.

L'acte ha comptat amb la presència de part dels professors i els alumnes de l'institut de la localitat, on la víctima estudia. De fet, s'ha activat un equip de psicòlegs per donar suport als companys de classe de la jove ja que la majoria estan molt afectats pel que li ha passat a la noia.

Tant a Igualada com a Masquefa s'han repetit les crides per acabar amb la plaga de la violència masclista. Aquest vespre s'ha convocat una altra concentració de rebuig a Vilanova i la Geltrú, on resideix la mare de la víctima. El Govern –que ha posat a disposició de la noia i del seu entorn els serveis de la xarxa especialitzada d’atenció i recuperació de les violències masclistes– també ha condemnat els fets i ha recordat que no es tracta d’un atac “aïllat”. Segons les dades de la conselleria d’Igualtat cada dia tres dones denuncien ser víctimes d’una agressió sexual. “No acabarem amb la violència contra les dones si no desterrem el patriarcat de tots els àmbits. I això passa perquè els homes assumeixin d’una vegada per totes les responsabilitats individuals i col·lectives davant el masclisme i les violències masclistes”, diu la conselleria en un comunicat. 

Per la seva part, la patronal de l'oci nocturn Fecasarm també ha condemnat els fets i ha assegurat que estudien demanar formar part de la investigació judicial dels fets com a acusació popular.

stats