Violència masclista

Presó provisional per intentar matar l'exdona a cops de destral

L'agressió es va produir davant de la filla de la parella, de sis anys, al Pont de Suert

2 min
La façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

BarcelonaPresó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home acusat d'intentar matar la seva exparella a cops de destral davant de la filla, de sis anys. Els fets van passar dissabte, al Pont de Suert, a Lleida. Aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que els jutjats de Tremp van rebre ahir l'home, de 53 anys, com a detingut i la jutgessa va acordar el seu ingrés a la presó. També ha suspès la pàtria potestat del presumpte agressor sobre la nena i ha imposat una ordre de protecció per a la dona i la filla, a banda de prohibir que l'home es comuniqui amb elles per qualsevol via.

La causa està oberta per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. Segons fonts consultades per l'ARA, l'home estava ingressat en un centre psiquiàtric de Lleida i aquest cap de setmana gaudia d'un permís per tornar a casa. No era el primer cop que en tenia un. Quan tornava, s'allotjava en un domicili familiar del Pont de Suert. Tant ell com la seva exparella, amb qui van tenir una filla de sis anys, són d'aquesta població pirinenca i hi tenen el domicili. Fonts al corrent dels fets apunten que la dona i la filla haurien anat a casa seva a visitar-lo i ell va respondre de manera violenta: va agafar una destral i va atacar la dona. Primer, li va donar un cop al cap. Després, ella es va intentar protegir amb el braç, i va patir més ferides en aquesta zona. La filla de sis anys ho va presenciar tot.

La dona i la filla van aconseguir escapar-se. Segons fonts coneixedores de la investigació, haurien sortit per la porta del darrere. Ella tenia ferides al cap i al braç, i sagnava. De seguida, un veí la va veure i la va portar al CAP de la localitat. També va trucar als Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins al domicili i van detenir l'home. Segons fonts municipals, no hi havia hagut incidents anteriors, així com cap denúncia prèvia en el si de la parella, segons confirma el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ella treballa en un supermercat del Pont de Suert i ell, abans d'estar ingressat, tenia un contracte en una piscifactoria, tot i que també havia passat per la Brigada Municipal.

Els serveis d'emergència van traslladar la víctima a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on continua amb pronòstic greu. L'han operat d'urgència del braç per reconstruir-li alguns tendons i, segons fonts consultades, sembla que no es tem per la seva vida. Des d'un primer moment els Mossos van tractar el cas com un presumpte cas de violència masclista.

L'Ajuntament condemna l'atac

L'Ajuntament del Pont de Suert ha condemnat "fermament qualsevol manifestació d'actes de violència de gènere". L'alcaldessa del municipi, Iolanda Ferran, ha assegurat a l'ACN que ja es va posar en contacte amb la família el cap de setmana per expressar el seu suport i la seva disposició per a tot el que puguin necessitar.

El consistori ha refermat el seu compromís per "treballar activament per erradicar la violència de gènere", amb polítiques efectives i educació en valors d'igualtat i respecte. Al seu comunicat, conclouen que "la violència masclista és una realitat inacceptable que vulnera els drets fonamentals de les persones". 

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats