Societat 24/06/2013

Caminant damunt d'un cable, a 455 metres d'altura

El funambulista Nik Wallenda travessa caminant, en 20 minuts, el Grand Canyon, a Colorado

Efe
1 min

WashingtonNervis d'acer i zero vertigen. És el que ha necessitat el funambulista Nik Wallenda per creuar aquest diumenge un tram de 426,7 metres que separa el Grand Canyon. Damunt d'un cable a 455 metres d'altura, Walenda ha necessitat poc més de 20 minuts per travessar 426 metres penjat del cel.

L'acte, televisat en directe pel canal Discovery a una audiència mundial, ha mostrat com Wallenda feia equilibris sobre un cable d'acer de tot just cinc centímetres de diàmetre i sense cap mena de protecció, ni arnès ni xarxa de seguretat. La caminada, que ha començat en pondre's el sol al Grand Canyon, a Colorado (Arizona), ha durat prop de 23 minuts. Els micròfons que portava recollien la constant pregària de "gràcies, Jesús" que Wallenda, de 34 anys, repetia en caminar damunt del cable. En una ocasió, se sent el funambulista que comenta alguna cosa sobre la força del vent, que era "pitjor del que esperava". Amb tot, Wallenda ja havia caminat desafiant vents de 83,6 quilòmetres per hora.

Wallenda pertany a la família coneguda com "els Wallenda voladors", que durant anys han actuat en circs i que han patit la mort de diversos dels seus membres. En aquest cas, Nik ha sumat la d'aquest dilluns a la seva llarga llista de gestes, després que l'any passat també aconseguís creuar, en un acte similar, el Niàgara.

stats