Societat 10/06/2013

Wert adverteix la Generalitat que pagarà "fins a l'últim cèntim" les despeses d'escolarització en castellà dels alumnes que ho demanin

"És fals de tota falsedat que la Lomce suposi un atac al model lingüístic de Catalunya", diu el ministre d'Educació en una entrevista a 'El Mundo'

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, adverteix Artur Mas que la Generalitat pagarà "fins a l'últim cèntim" les despeses d'escolaritzar en castellà els alumnes catalans que ho demanin. La nova llei educativa, la Lomce, obliga Catalunya a atendre les peticions dels pares que vulguin que els seus fills tinguin el castellà com a llengua vehicular. L'Estat avançarà els diners de l'escola privada on es matriculin i després passarà la factura a la Generalitat. "Si la llei diu que el cost es repercutirà, l'administració corresponent efectivament pagarà fins a l'últim cèntim", diu Wert en una entrevista a 'El Mundo'. El ministre obvia les xifres oficials sobre els pares que han reclamat l'escolarització en castellà per als seus fills, que en són 17, i parla de "1.000 famílies". En tot cas diu: "És una qüestió de drets no de quantitats".

Wert critica l'oposició del Govern i nega que la llei vagi contra el model d'escola catalana. "Aquest llenguatge bel·licista del senyor Mas és el més impropi per parlar d'educació. És fals de tota falsedat que el que s'estableix respecte de l'ús de les llengües cooficials suposi un atac al model lingüístic de Catalunya, i menys que sigui un atac a la dignitat dels catalans. La Lomce senzillament recull les sentències del Constitucional sobre la salvaguarda del dret que assisteix els pares que els seus fills siguin escolaritzats utilitzant el castellà com a llengua vehicular".

En l'entrevista, el ministre també treu ferro a la baixa valoració que li donen les enquestes. "No és que no m'importi sortir mal valorat, però per a mi és molt més important la convicció que cal canviar el nostre sistema educatiu", assegura. I també treu importància al lliurament dels premis de final de carrera, en què una dotzena d'alumnes li van negar la salutació [veure vídeo]. Diu el ministre: "Es van lliurar 126 premis i només una dotzena em va negar la salutació. La bona educació i la cortesia no s'han de perdre mai. Va ser només una petita minoria".

stats