Societat
Societat 28/06/2011

Un detingut a Barcelona en la desarticulació d'una xarxa internacional que distribuïa pel·lícules per internet

El cos policial alemany ha capitanejat l'operació Kino, duta a terme amb la col·laboració de la policia espanyola, francesa, holandesa i russa. La desarticulació ha finalitzat amb el tancament del lloc web 'kino.to' i la detenció de 13 persones

Agències
1 min

BarcelonaL'operació Kino ha permès la desarticulació d'una xarxa internacional dedicada a la distribució il·legal d'obres audiovisuals per internet. L'operatiu, dut a terme amb col·laboració de les policies alemanya, espanyola, francesa, holandesa i russa, ha acabat amb el tancament de la pàgina alemanya d'enllaços de descàrrega kino.to i la detenció de 13 persones, una d'elles a Barcelona.

Segons ha informat la direcció general de la policia aquest matí, la pàgina rebia una mitjana de quatre milions de visites diàries, que generaven importants ingressos en concepte de publicitat.

L'organització operava en cinc països, malgrat que els seus integrants són d'origen alemany. El líder residia a Mallorca, on va crear diverses societats utilitzades com a dipòsit financer dels guanys de la xarxa online, que podrien haver assolit el milió d'euros en deu mesos.

En el dispositiu internacional s'han emès un total de 14 ordres europees de detenció i lliurament que han culminat amb la detenció de 13 persones en diferents països, malgrat que hi hauria fins a 21 persones inculpades a hores d'ara.

La pàgina web kino.to està inoperativa des de dimecres passat i mostra un missatge de la policia alemanya que informa que el portal “és sospitós de construir una associació criminal per cometre infraccions de copyright”.

stats