SUCCESSOS
Societat 03/01/2011

Xavier Crespo, nou secretari de Seguretat en substitució de Joan Delort

El fins ara alcalde de Lloret assumirà el càrrec directiu, però Felip Puig conservarà Delort com a assessor

Marta Català / Sílvia Barroso
2 min

BARCELONAEl nou director de Seguretat del departament d'Interior de la Generalitat serà Xavier Crespo en substitució de Joan Delort, segons han confirmat a l'ARA fonts de la conselleria d'Interior. Xavier Crespo és metge especialista en traumatologia, des del 2003 era alcalde de Lloret de Mar, i diputat al Parlament de Catalunya des del 2006. Tot i el seu nomenament, Delort, que ha ocupat el càrrec de secretari amb Montserrat Tura i Joan Saura, continuarà com a assessor de la conselleria d'Interior.

El nomenament de Crespo en substitució d'un policia de carrera com és Delort podria implicar que calgui cobrir la plaça de director general de Seguretat, vacant des que Rafael Olmos va ser destituït, o bé donar un paper de més rellevància al cap dels Mossos d'Esquadra, rebaixat durant el segon tripartit. L'actual cap del cos, EL el comissari Josep Milan, mai ha tingut el paper que va tenir el que fins ara ha estat l'únic major de la policia de la Generalitat, Joan Unió. Després de posar en marxa la part més complexa del desplegament, Unió va deixar el cos encara sota el mandat de Tura. Milan el va substituir però sense ser habilitat com a major. Va quedar-se com a primus inter pares dels comissaris i subdirector operatiu de la policia.

Amb el segon tripartit, Saura i Delort van triar Olmos com a director general i li van donar més competències directes i operatives que les que havia tingut el seu antecessor, Jordi Samsó. Olmos controlava personalment, per exemple, Afers Interns i la divisió d'Informació, sobre les quals Milan no té el màxim comandament, almenys oficialment. Amb la sortida d'Olmos arran dels aldarulls i les dures càrregues contra els universitaris per les protestes contra el pla Bolonya, Delort va començar a ocupar-se personalment d'aquests afers. També coordinava ell mateix els operatius d'ordre públic més delicats. Ara, caldrà que se n'ocupi algun altre policia de rang alt. Tanmateix, l'ombra de Delort serà allargada.

stats